Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

De Auto Motor und Sport bandentest 2020: de beste UHP banden voor sportsedans

Het Duitse tijdschrift Auto Motor und Sport heeft 11 zomerbanden in de maat 225/45 R18 onder de BMW 3 serie vergeleken. De gelegenheid om de beste banden aan te wijzen op het gebied van prestaties en rijplezier.

Auto Motor und Sport vergelijking UHP banden: zomerbandentest onder BMW

© Auto Motor und Sport - Dino Eisele

Sportief rijgedrag op de eerste plaats

De autobladen kiezen maar wat graag voor BMW om over het testcircuit te rijden. Dit geldt uiteraard ook voor het in sportauto’s gespecialiseerde tijdschrift Auto Motor und Sport. En voor zijn vergelijkende zomerbandentest heeft het blad gekozen voor een BMW 3-Serie 330i met 256pk, vermaard om zijn sportieve rijstijl die volgens AMS echter uitsluitend tot zijn recht komt met de juiste banden.

Via diverse tests op droog en nat wegdek werden 11 banden met elkaar vergeleken. Het natte wegdek telt voor een groot deel mee bij de door het tijdschrift toegekende score. Met name de veiligheid in deze rijsituaties wegen zwaar.

Auto Motor und Sport vergelijking UHP banden: zomerbandentest in de werkplaats

© Auto Motor und Sport - Dino Eisele

Wat zijn volgens Auto Motor und Sport de beste UHP zomerbanden?

Beste UHP zomerband

+

-

1- Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5

Remmen in alle situaties, opvangen van hobbels in de weg

Brandstofverbruik

2- Michelin Pilot Sport 4

Veilig en sportief

Prijs

3- Continental PremiumContact 6

Dynamisch en precies rijgedrag

Aquaplaning

4- Pirelli P Zero PZ4

Beste rijgedrag op nat wegdek. Stabiel rijgedrag op droog wegdek

Trage stuurreacties op droog wegdek

5- Maxxis Victra Sport 5

Evenwicht op elk type wegdek

Rolweerstand

6- Bridgestone Turanza T005

Dynamisch, zuinig en comfortabel. Goed rijgedrag op nat wegdek

Remmen op nat wegdek

7- Nokian Powerproof

Veilig rijgedrag en goede capaciteiten in bochten op hoge snelheid

Stuurprecisie en remmen op nat wegdek

8- Falken Azenis FK510

Remmen op droog wegdek

Grip op nat wegdek en stabiliteit in snelle bochten

9- Nexen N’Fera Sport

Remmen op droog wegdek

Remmen op nat wegdek en stuurreacties bij koerswijzigingen

10- Toyo Proxes Sport

Evenwichtig rijgedrag en snelle stuurreacties 

Stabiliteit van de achteras en ontoereikende remprestaties op nat wegdek

11- Giti GitiSport S1

Sportief op droog wegdek

Remmen op elk type oppervlak en ondersturing op nat wegdek

Michelin, Goodyear en Conti aan kop, Maxxis houdt ook goed stand

De minder dure banden bevinden zich zoals verwacht onderaan ondanks dat ze over het algemeen vrij correcte prestaties bieden. De remcapaciteiten van de Toyo, Giti, Nexen en Falken banden op nat wegdek beletten deze banden om hoger op te klimmen.

De Nokian Powerproof en Bridgestone Turanza T005 vertonen eveneens zwakke resultaten op nat wegdek maar compenseren dit ruimschoots door hun prestaties op droog wegdek.

Auto Motor und Sport vergelijking UHP banden: zomerbandentest op nat wegdek

© Auto Motor und Sport - Dino Eisele

Maxxis komt goed uit de bus, net als de Premitra 5 die volgens de test van Auto Zeitung de beste prijs-kwaliteitsverhouding biedt. De Victra Sport 5 behaalt de eervolle vermelding van beste budgetband. Hij is niet de meest sportieve band, maar heeft volgens het Duitse blad uitzonderlijk evenwichtige prestaties.

Goodyear, Michelin, Continental en Pirelli vormen de top vier. De P Zero PZ4 presteert optimaal op nat wegdek. Op droog wegdek heeft hij echter ietwat trage stuurreacties en de neiging tot oversturing.

De Continental PremiumContact 6 blijft achter op nat wegdek door iets grotere remwegen dan de beste banden. Hij compenseert dit door de snelle en precieze stuurreacties op droog wegdek, met name in bochten.

Auto Motor und Sport vergelijking UHP banden: zomerbandentest onder BMW in bocht

© Auto Motor und Sport - Dino Eisele

De Michelin Pilot Sport 4 en Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 bieden op vrijwel alle vlakken dezelfde prestaties en kenmerken zich door dynamisch rijgedrag en ultraprecieze handling. Ze zijn uiterst bestendig tegen aquaplaningen bieden ongeëvenaard rijcomfort. Maar dankzij de kortste remwegen van alle geteste banden, komt de band van Goodyear uiteindelijk als winnaar over de streep. De Michelin Pilot Sport 4 is echter wat sportiever. Prestaties waar een prijskaartje aan hangt, daar hij verreweg de duurste band van de 11 door Auto Motor und Sport geselecteerde banden is.

LEES OOK

De 10 beste sportbanden van 2020 voor de Mercedes-AMG C63 volgens Auto Bild

In deze nieuwe bandentest neemt Auto Bild een uitmuntende sportwagen onder de loep: de Mercedes-AMG C63. Een auto uitgerust met afwijkende bandenmaten op de voor- en achterwielen om het sportieve rijgedrag te accentueren dankzij een veel breder rolvlak.

De Auto Bild zomerbandentest voor 4WD’s en SUV’s van 2020: de beste banden voor de BMW X5

Het Duitse autoblad Auto Bild heeft 10 verschillende banden voor SUV’s en 4WD’s in de maat 255/55 R18 getest en met elkaar vergeleken. Droog wegdek, nat wegdek, grind, zand, aarde... Lees meer over de beste banden voor dit type off-road voertuigen.

De Auto Zeitung HP bandentest 2020: 20 onderling vergeleken banden onder de BMW 3-serie

Auto Zeitung heeft de prestaties van 20 High Performance zomerbanden in de maat 225/50 R17 voor de BMW 3-Serie en gelijksoortige modellen met elkaar vergeleken. Een test die opnieuw uitgewezen heeft dat er een prijskaartje hangt aan een rijervaring zonder compromis.

Zomerbandentest 2020: het oordeel van Auto Bild over de 20 beste UHP banden voor sedans

Na de remprestaties van 50 UHP banden in de maat 245/45 R18 100 Y getest te hebben op nat en droog wegdek, heeft Auto Bild de 20 banden met de kortste remweg geselecteerd om extra tests uit te voeren. De grote merken slepen opnieuw de beste plaatsen in de wacht.