Type band naargelang jouw voertuig en gebruik: 4x4 banden, ecologische banden, camperbanden, banden voor aanhangers, banden voor oldtimers,...

Welk type banden kies ik?

Welke band past het beste bij jouw auto? Ontdek alle types autobanden die aansluiten op jouw gebruik, of je nu de eigenaar bent van een aanhangwagen, een camper, een caravan of een prachtige oldtimer. Leer ook hoe je de diverse profielen kan onderscheiden: symmetrisch, asymmetrisch en directioneel. Als je milieubewust bent, zijn ecologische banden wellicht een goede keuze voor jou. Rijd je in een jeep? Vind dan hier de geschikte 4x4 banden!

Markering-band-aflezen

Een autoband lezen: de markeringen begrijpen

Wil je weten wat alle cijfers en tekens op het profiel van autobanden betekenen? Met onderstaande informatie kun je deze gemakkelijk ontcijferen. De bandenmaten, snelheidsindexen, laadindexen en andere codes zijn niet langer Chinees voor jou!

Winter- en zomerbanden: de verschillen die je moet kennen

Wat is het verschil tussen winterbanden en zomerbanden?

Welke band is geschikt voor jouw voertuig, jouw gebruik en het klimaat waarin je rijdt? Moet je elk seizoen banden wisselen of kun je met winterbanden in de zomer rijden en andersom? Wij sommen de verschillen en de voor- en nadelen op tussen zomerbanden en winterbanden.

Groene banden: zuiniger rijden en minder vervuilen.

Groene banden: zuiniger rijden en minder vervuilen

Wens je het milieu te beschermen of simpelweg minder brandstof te verbruiken? Dan zijn groene banden je op het lijf gesc...

symmetrisch_asymmetrisch_directioneel

Symmetrische, asymmetrische of directionele banden?

Sta je op het punt om autobanden te kopen, maar heb je geen idee welk profiel je best kiest? Er is immers de mogelijkheid een symmetrisch, asymmetrisch of directioneel profiel te kiezen en de keuze ervan is van invloed op de prestaties van de banden. Hieronder vind je alle specifieke kenmerken voor elk profiel zodanig dat je de juiste keuze kunt maken, rekening houdend met jouw voertuig en jouw gebruik.

Gerelateerde artikels