Volledig veilig de weg opgaan bij regen dankzij onze tips

Veilig de weg opgaan

Natuurlijk wil je je veilig voelen in je auto… daarom is het kiezen van de juiste banden cruciaal! Zoek je adviezen en tips of wil je de juiste handelingen achter het stuur aanleren naargelang het weer en de eigenschappen van de band? Wil je weten hoe je op sneeuw en bij regen rijdt zonder grip te verliezen of hoe je met runflat banden of een reservewiel rijdt? Of de rijhulpmiddelen (zoals ABS en ESP) ook echt betrouwbaar zijn? Dan vind je in deze rubriek een antwoord op je vragen zodat je onbezorgd de weg op kan!

Rijden op sneeuw en ijs: vermijd deze 3 fouten

In de winter kan je met onvoorziene situaties op de weg te maken krijgen: sneeuw, ijzel of moeilijk begaanbare wegen. Wees op alle omstandigheden voorbereid en lees hoe je op sneeuw en ijs kunt rijden en hoe je moet reageren bij gripverlies.

Rijhulpsystemen bij het rijden op sneeuw

Helpen rijhulpsystemen bij sneeuw?

Is jouw voertuig uitgerust met één of meerdere rijhulpsystemen? ABS, noodremassistentie, anti-slipinrichting of stabiliteitscontrole? Deze geavanceerde uitrustingen kunnen bij het rijden op sneeuw onverwachts reageren. Kom niet voor verrassingen te staan en leer de effecten te anticiperen!

Aquaplaning: hoe rijden op natte wegen

Aquaplaning: wat moet je doen en hoe voorkom je het?

Aquaplaning is de oorzaak van talloze ongelukken en is gevaarlijk voor jouw veiligheid en die van andere weggebruikers. ...

Rijden in noodsituaties

Lekke band, defecte remmen, controleverlies: houd het hoofd koel!

Een lekke band, pech met de remmen of een tijdelijk controleverlies van de auto kan iedereen overkomen. Wees overal op voorbereid en lees hier hoe je moet reageren en handelen om jouw veiligheid en die van derden zeker te stellen.

Rijden met runflat banden na een lek.

Runflat band: hoe reageren bij een lekke band?

Heb je je auto uitgerust met runflat banden om door te kunnen rijden bij een lekke band? De praktische voordelen en de verhoogde veiligheid van de runflat technologie zijn niet te ontkennen. Zo moet de lekke band niet meteen verwisseld worden. Maar weet je wat je precies kunt verwachten van jouw runflat banden bij een lek? Hoelang kun je met een lekke band doorrijden? Hoe moet je jouw rijstijl aanpassen? Kan een runflat band gerepareerd worden?

Het reservewiel vervangen

Zo monteer je het reservewiel

Een lekke band komt altijd slecht uiten het vervangen van een autoband langs de kant van de weg kan ook gevaarlijk zijn....

Gerelateerde artikels