Waar worden Hankook banden geproduceerd? Waar komen de bandenmarken Nexen of Kumho vandaan? Bekijk de lijst van Koreaanse bandenmerken en de diverse - in Zuid-Korea producerende - bandenfabrikanten.

Door Gepubliceerd Op: juni 14, 2021Categorieën: Merken en producten577 woorden2.9 min gelezen
Zuid-Koreaanse bandenmerken
Lees meer over de geschiedenis van de meest bekende Zuid-Koreaanse bandenmerken. © rezulteo

Koreaanse banden kopen?

Er bestaan drie bekende Zuid-Koreaanse bandenmerken, die geleidelijk hun sporen op de internationale bandenmarkt hebben verdiend. De Zuid-Koreaanse bandenmerken hebben zich toegelegd op constante technische verbeteringen en – met name – op de aanleg van research & development centra in zowel Azië, Europa als Noord-Amerika. De Koreaanse fabrikanten scoren dan ook steeds beter in de diverse door onafhankelijke instituten uitgevoerde tests. Dit geldt voor zowel zomer- en winterbanden als all season banden. Deze merken hebben internationale naamsbekendheid verworven dankzij hun sponsoracties, voornamelijk binnen de autosport en het voetballen.

De Zuid-Koreaanse Hankook banden

Hankook Tire is een Zuid-Koreaanse bandenfabrikant die in 1941 opgericht werd onder de naam Chosun Tyre te de hoofdstad Seoul. Het duurde nog tot 1978 totdat Hankook zijn huidige naam aan nam. In het Koreaans betekent Hankook eenvoudigweg ‘Zuid-Korea’. Hankook is dus, zoals zijn naam al aangeeft, hét Koreaanse bandenmerk. Het merk heeft veel geïnvesteerd in bandentechnologie. Tegenwoordig telt Hankook 5 R&D centra in Zuid-Korea, Duitsland, China, Japan en de Verenigde Staten en telt het meer dan 22.000 werknemers wereldwijd. Dit heeft het Koreaanse bandenmerk in staat gesteld in 2017 de op 6 na grootste bandenproducent ter wereld te worden met een productie van 104 miljoen banden in dat jaar. Hoewel Hankook voornamelijk bekend staat om zijn banden voor personenauto’s, produceert de Koreaanse fabrikant tevens accu’s, remblokken en velgen. Hankook is nauw betrokken bij de voetbalwereld en is de officiële sponsor van de UEFA Europa League, Real Madrid, AS Monaco, Borussia Dortmund en SSC Napoli. Wat betreft de autosport, sponsort Hankook het DTM, het Duitse toerwagen kampioenschap. Het bedrijf is daarnaast de exclusieve bandenleverancier van dit evenement.

Koreaanse Kumho autobanden

Kumho Tire is een Zuid-Koreaans bandenmerk dat in 1960 opgericht werd te Gwangju in Zuid-Korea. Hoewel het merk voorheen de naam Samyang Tire droeg, nam het al snel de naam ‘Kumho’ van het moederbedrijf, het conglomeraat Kumho Asiana Group, aan. Deze laatste heeft zijn aandelen in 2017 verkocht aan de Chinese groep Qingdao Doublestar. Het Koreaanse bandenmerk Kumho Tire telt rond de 11.000 werknemers wereldwijd, voornamelijk binnen de productie van banden voor personenauto’s. De bandenfabrikant heeft, dankzij zijn partnerships in de sportwereld, een plaats op de internationale markt weten te veroveren. In de Verenigde Staten is het merk de officiële sponsor van de NBA (basketbal league) terwijl het in Europa voetbalclubs zoals Tottenham Hotspur sponsort.

Het Zuid-Koreaanse bandenmerk Nexen

Ook Nexen Tire is een Zuid-Koreaanse bandenfabrikant. Het in 1942 – onder de naam Heung-A Tire company te Yangsan in Zuid-Korea – opgerichte merk, kreeg hierna de naam Woosung Tire om vervolgens in 2000 hernoemnd te worden naar de Nexen Tire Corporation. De naam ‘Nexen’ is een samentrekking van ‘next’ en ‘century’ (ofwel ‘volgende eeuw’) en heeft een netwerk van R&D centra opgezet in de Verenigde Staten, Duitsland en China. Het Zuid-Koreaanse merk produceert voornamelijk banden voor personenauto’s, SUV’s en lichte bedrijfswagens. Nexen heeft zijn sponsoracties binnen de sport en met name binnen het voetbal aanzienlijk uitgebreid. Het Koreaanse merk is bijvoorbeeld de officiële sponsor van de Engelse kampioen Manchester City, de club van het Australische filiaal Melbourne City en de Duitse club Eintracht Frankfurt

Dit was alweer het zesde deel van de rezulteo-serie ‘bandenmerken wereldwijd’. Lees ook:

deel 1 over Japanse merken autobanden

deel 2 over bandenmerken van Britse makelij

deel 3 over Amerikaanse bandenmerken

deel 4 over autobanden uit China

deel 5 over bandenmerken uit India

deel 7 over merken autobanden uit Thailand

Deel dit artikel waar je maar wilt!

Artikelen die u mogelijk interesseren:

  • Lees het artikel
  • Lees het artikel
  • Lees het artikel
  • Lees het artikel