In welk land werd de Goodyear groep opgericht? Waar komen Uniroyal, BDGoodrich of anders nog Cooper Tires vandaan? Ontdek de diverse Amerikaanse bandenfabrikanten en merken.

Door Gepubliceerd Op: juni 14, 2021Categorieën: Merken en producten456 woorden2.3 min gelezen
Amerikaanse bandenmerken
Weet je welke bandenfabrikanten en -merken uit de Verenigde Staten komen? © rezulteo

Waar komen Goodyear autobanden vandaan?

In 1898 opent Goodyear zijn eerste fabriek te Akron, Ohio in de Verenigde Staten. De Amerikaanse groep produceert in het begin fiets- en koetsbanden die onder de merknaam Dunlop worden verkocht. Met de ‘explosieve’ opkomst van de auto neemt het bedrijf al snel de naam Goodyear aan en groeit uit tot een multinational. In 1999 koopt Goodyear zelfs de rechten van het merk Dunlop voor Europa en Noord-Amerika op en wordt de grootste bandenfabrikant van Amerika.

Uit welk land komt het bandenmerk Firestone?

Firestone is eveneens een Amerikaans merk dat gespecialiseerd is in de bandenproductie. Het bedrijf ziet in 1990 het daglicht in de ‘internationale rubber hoofdstad’ Akron, Ohio. Als gevolg van een herstructurering in de jaren 80 verhuist het bedrijf naar Chicago en wordt opgekocht door Bridgestone.

In welk land werd de fabriek van Cooper Tires opgericht?

Cooper Tires is een Amerikaanse bandenfabrikant. Cooper Tires werd in 1914 opgericht te Akron, Ohio in de Verenigde Staten. Cooper Tires verkreeg pas in 1946 zijn huidige naam. De fabrikant is sindsdien verhuisd en het hoofdkantoor is tegenwoordig gevestigd te Findlay, Ohio. De Cooper groep is tevens eigenaar van diverse submerken zoals Avon Tyresdie in Engeland geproduceerd worden. Cooper Tire is actief in twaalf landen wereldwijd.

Uit welk land komt het merk BFGoodrich?

BFGoodrich Tires is een Amerikaanse bandenfabrikant. De onderneming werd opgericht door dokter Benjamin Franklin Goodrich (B.F.G). Het merk kreeg al snel internationale bekendheid. Waar stond de eerste fabriek? Te Akron, Ohio uiteraard! BFGoodrich is een specialist in 4×4 en racebanden en heeft zich in 1990 bij de Michelin groep aangesloten.

Waar komt het merk Uniroyal vandaan?

Uniroyal of “United States Rubber Company” is, zoals zijn naam al aangeeft, een Amerikaanse bandenfabrikant. De firma werd opgericht in 1892 te Naugatuck, Connecticut. Na de enkele jaren durende fusie met BFGoodrich – en de verhuizing naar het voormalige hoofdkantoor van het bedrijf te Akron, Ohio – voegt Uniroyal zich in 1990 bij de Michelin Groep. De Europese tak is echter verbonden met de Continental groep.

In welk land werd het merk General Tire opgericht?

General Tire is eveneens een Amerikaans bandenmerk. General Tire werd, hoe kan het ook anders, in 1915 opgericht te Akron, Ohio. De onderneming verlegt in de jaren 40 zijn activiteiten en in 1987 wordt de afdeling banden overgekocht door Continental.

Overige merken uit de USA

Overige Amerikaanse bandenmerken: Dean TiresMastercraft TiresDefinity Tires, Roadmaster Tires, Mickey Thompson Tires and WheelsDayton TiresKelly Tires.

Dit was alweer deel 3 van de rezulteo-serie ‘bandenmerken wereldwijd’. Lees ook:

deel 1 over Japanse merken autobanden

deel 2 over bandenmerken van Britse makelij

deel 4 over Chinese bandenmerken

deel 5 over autobanden uit India

deel 6 over Zuid-Koreaanse bandenmerken

deel 7 over merken autobanden uit Thailand

Deel dit artikel waar je maar wilt!

Artikelen die u mogelijk interesseren:

  • Lees het artikel
  • Lees het artikel
  • Lees het artikel
  • Lees het artikel