Heb je besloten om dit jaar all season banden te kopen? Om je te helpen bij je keuze, bieden onze bandenexperts je een selectie van de beste all season banden voor het seizoen 2018/2019 aan.

Door Gepubliceerd Op: juni 18, 2021Categorieën: Tests en vergelijkingen987 woorden5.3 min gelezen
De 10 beste all season banden merken om het hele jaar door te rijden
Bekijk de 10 door onze experts geselecteerde beste vier seizoensbanden! © rezulteo

All season banden, ook wel vier seizoenbanden genaamd, zijn autobanden die het hele jaar en bij elk type weer gebruikt kunnen worden. Deze categorie autobanden betreft een compromis. Oftewel: een all season band zal nooit zo prestatievol zijn als een winterband in de winter of een zomerband in de zomer. Ondanks dit compromis biedt een all season band – ongeacht het weer – een bevredigend veiligheidsniveau.

Dit type band is dan ook een interessant alternatief voor automobilisten in streken met een mild klimaat waar relatief weinig sneeuw valt, zoals in Nederland en België.

Om je te helpen de beste all season band te kiezen, hebben onze bandenexperts een selectie all season autobanden opgesteld die verkrijgbaar zijn in de meest verkochte maten. Een groot voordeel van de huidige generatie vier seizoenbanden, is dat de meeste all seasons die recent op de markt zijn gebracht beschikken over het 3PMSF-logo, ofwel het sneeuwvloksymbool. Met deze banden kun je ook in de winter in Duitsland, Oostenrijk en Luxemburg rijden, en hoef je dus niet meer te wisselen naar winterbanden.

De presentatievolgorde van de volgende selectie is louter alfabetisch en is niet gebaseerd op een indeling naar prestaties.

BFGoodrich g-Grip All Season 2

BFGoodrich g-Grip All Season 2
© rezulteo

De voor personenauto’s bestemde BFGoodrich g-Grip All Season 2 is een goede keuze voor automobilisten die een autoband tegen een redelijk prijs zoeken waarmee ze bij een eventuele sneeuwbui veilig de weg op kunnen. Op de zijwand staat naast de M+S markering tevens het 3PMSF logo, een ware garantie voor de wintercapaciteiten.

Vergelijk de prijzen van de BFGoodrich g-Force All season 2

Bridgestone Weather Control A005

Bridgestone Weather Control A005
© rezulteo

De eerste all season band van Bridgestone is pas sinds enkele maanden verkrijgbaar. Hij biedt uitstekende prestaties op natte wegen. Dit blijkt uit de score voor het remmen op natte wegen op het Europese bandenlabel. Alle 64 beschikbare maten behaalden een A. Hij kreeg tevens het 3PMSF label toegekend en heeft volgens de Japanse fabrikant een levensduur van 40.000 km.

Lees meer over de Bridgestone Weather Control A005

Vergelijk de prijzen van de Bridgestone Weather Control A005

Continental AllSeason Contact

Continental AllSeason Contact
© rezulteo

De nieuwste all season band van Continental biedt zowel in de zomer als de winter een uitstekend prestatie-evenwicht. Hij behaalde uitmuntende resultaten tijdens de laatste vergelijkende testen van ADAC en Autobild. De band blonk tijdens deze testen voornamelijk uit voor zijn prestaties op sneeuw. De AllSeason Contact is verkrijgbaar voor velgdiameters van 14 t/m 20 inch en is dus geschikt voor een groot aantal auto’s.

Lees meer over de Continental AllSeason Contact

Vergelijk de prijzen van de Continental AllSeason Contact

Goodyear Vector 4Seasons Gen-2

Goodyear Vector 4Seasons Gen-2
© rezulteo

De in 2015 uitgebrachte Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 boekt nog altijd prima resultaten tijdens de all season bandentesten en kwam vorig jaar als eerste uit de bus bij de vergelijkende test van het Duitse blad Autobild. Hij onderscheidt zich door goede prestaties op sneeuw en ijs, een uitstekende wegligging op natte wegen en een laag rolgeluid.

Vergelijk de prijzen van de Goodyear Vector 4Seasons Gen-2

Hankook Kinergy 4S2

De vijfde generatie van de all season band van Hankook werd dit jaar op de “The Tire Cologne” beurs gepresenteerd. Deze band is eveneens een uitstekende keuze. Volgens de Zuid-Koreaanse fabrikant maken de nieuwe rubbercompound en het rolvlakontwerp de band tot een product met evenwichtige prestaties. De band beschikt over het 3PMSF logo. Hij is voorzien van talloze slijtindicatoren die aangeven of de band nog geschikt is voor gebruik in de winter.

Lees meer over de Hankook Kinergy 4S2

Vergelijk de prijzen van de Hankook Kinergy 4S2

Michelin CrossClimate +

Michelin CrossClimate +
© rezulteo

Op het gebied van ultra moderne all season banden is de Michelin CrossClimate + een waar begrip. Deze veelzijdige autoband wist zich tijdens de laatste vier seizoens bandentest van het Britse blad AutoExpress te onderscheiden door de eerste plaats in te nemen. In Frankrijk is deze band verkozen tot product van het jaar. 

Waarom? Dankzij een uitzonderlijke wegligging op droge en natte wegen, 25% meer kilometers dan gemiddeld binnen dit segment (volgens Michelin) en goede grip op sneeuw en ijzel.

Vergelijk de prijzen van de Michelin CrossClimate +

Nokian Weatherproof

Nokian Weatherproof
© rezulteo

Hoewel dit geen nieuwe band is, verdient hij dubbel en dwars zijn plaats binnen onze selectie. De Nokian Weatherproof is al sinds 2015 in de handel maar blijft één van de beste banden uit zijn categorie wat betreft prestaties op sneeuw. Dit is voor de hand liggend, aangezien Nokian een uitmuntende reputatie als winterbandenspecialist heeft opgebouwd de afgelopen jaren. 

Lees meer over de Nokian Weatherproof

Vergelijk de prijzen van de Nokian Weatherproof

Pirelli Cinturato All Season Plus

Pirelli Cinturato All Season Plus
© rezulteo

De voor compacte en stadsauto’s bestemde Pirelli Cinturato All Season Plus is een evenwichtige band. Het is een goede optie voor degenen die een band zoeken om af en toe bij sneeuw de weg op te kunnen. De Cinturato All Season Plus heeft de 3PMSF markering op de zijwand staan en is verkrijgbaar voor velgdiameters van 15 tot 18 inch.

Vergelijk de prijzen van de Pirelli Cinturato AllSeason Plus

Uniroyal AllSeasonExpert 2

De nieuwste band van regenbandenexpert Uniroyal – de AllSeasonExpert 2 – werd niet alleen ontworpen om efficiënt te zijn op natte wegen. Volgens de bandenfabrikant biedt de band zowel in de zomer als in de winter uitstekende prestaties, een goede wegligging en uitmuntende remkracht op droge of besneeuwde wegen. Hij is vanaf nu verkrijgbaar bij Nederlandse bandenverkopers in 49 maten voor velgdiameters van 13 t/m 18 inch.

Lees meer over de Uniroyal AllSeasonExpert 2

Vergelijk de prijzen van de Uniroyal AllSeasonExpert 2

Yokohama BluEarth-4S AW21

De tijdens de internationale Autobeurs van Genève gepresenteerde BluEarth-4S AW21 is de eerste all season band van Yokohama voor de Europese markt. Deze band is uitgerust met de laatste wintertechnologieën van de Japanse fabrikant en biedt het hele jaar door evenwichtige prestaties. De BluEarth-4S AW21 zal verkrijgbaar zijn in 39 maten voor velgdiameters van 14 t/m 19 inch.

Lees meer over de Yokohama BluEarth-4S AW21

Vergelijk de prijzen van de Yokohama BluEarth-4S AW21

Deel dit artikel waar je maar wilt!

Artikelen die u mogelijk interesseren:

  • Lees het artikel
  • Lees het artikel
  • Lees het artikel
  • Lees het artikel