Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Bridgestone rust het Seat Minimó concept voor een elektrische mini stadsauto uit

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone was aanwezig op de Internationale Autosalon van Genève dankzij de samenwerking met de Spaanse fabrikant Seat die hier zijn concept voor een elektrische mini stadsauto’s presenteerde.

Bridgestone levert de banden voor de elektrische Minimó conceptvoertuigen van Seat

Het Seat Minimó concept uitgerust met Bridgestone banden met de Ologic technologie © Bridgestone

Een uiterst realistisch concept

Bridgestone had geen eigen stand op de 89e Internationale Autosalon van Genève, maar de fabrikant was toch aanwezig. In het kader van zijn samenwerking met de Spaanse fabrikant Seat, die hier het Minimó concept showde, heeft het Japanse merk een nieuw type band gepresenteerd dat speciaal voor deze gelegenheid ontwerpen werd.

De op de ‘ologic’ technologie voor elektrische voertuigen gebaseerde banden voor de Seat Minimó werden volgens de fabrikant in een sneltreinvaart ontworpen in het technische centrum van Bridgestone in Rome. Ze hebben hetzelfde ontwerp als de op micromobiliteit en geconnecteerde deelauto’s gerichte banden.

Het door Seat gepresenteerde Minimó concept sluit helemaal bij deze definitie aan. Deze - met het ontwerp van een Renault Twizy te vergelijken - tweezitter is volledig elektrisch. Hij biedt tevens een permanente verbinding met het 5G netwerk. Het is een autonome auto van het niveau 4 en kan in sommige situaties zonder bestuurder functioneren. Het Seat Minimó concept is tevens voorzien van een innovatief accusysteem, voor een autonomie van 100 km per lading. Dit systeem kan in enkele seconden verwisseld worden. Bridgestone heeft bij de ontwikkeling van de maatband rekening gehouden met deze eigenschappen om een lage rolweerstand en een aan dit concept aangepast rijgedrag te bieden.

LEES OOK

Vredestein Quatrac Pro: de eerste all season band voor UHP auto’s

De Nederlandse fabrikant Vredestein onthult zijn nieuwe all season band, de Quatrac Pro. Dit is de eerste Europese band die geschikt is voor velgen van 17 t/m 21 inch.

Nokian WR Snowproof: onbezorgd de weg op in de winter

De Finse fabrikant Nokian Tyres onthult zijn gloednieuwe WR Snowproof winterband die bestand is tegen het winterweer in de bergen. Hij maakt het mogelijk in heel Europa volledig veilig de weg op te gaan ongeacht de winterse weersomstandigheden.

Yokohama GT Special Classic: de moderne technologie voor oldtimers

Op de 89e Internationale Autobeurs van Genève heeft de Japanse fabrikant Yokohama de lancering van zijn oldtimer band op de Europese markt onthuld: de G.T. Special Classic.

Yokohama Geolandar X-CV en X-MT: meer keuze voor SUV’s

De Japanse fabrikant Yokohama heeft tijdens de internationale Autosalon van 2019 twee nieuwe banden voor zijn 4x4 Geolandar reeks onthuld: de X-MT voor off-road gebruik en de X-CV voor weggebruik.