Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Debica brengt zijn nieuwe Frigo SUV2 winterband uit

De Poolse fabrikant Debica heeft zijn nieuwe Frigo SUV 2 onthuld. Deze band is geschikt voor alle winterse weeromstandigheden.

De Debica Frigo SUV2 belooft talloze nieuwigheden voor optimale prestaties de hele winter door

De Debica Frigo SUV2 belooft talloze nieuwigheden voor optimale prestaties de hele winter door. © Debica

Een nieuwe winterband

Debica, een filiaal van de Amerikaanse bandengigant Goodyear, gaat de SUV markt op. De Poolse fabrikant onthult zijn Frigo SUV2 winterband die bij elk type winterweer hoogwaardige prestaties biedt.

Het ontwerp van de rolvlak werd geoptimaliseerd voor het gebruik onder SUV's. Het multidirectionele rolvlak telt talloze hoeken en groeven die zich een weg door de sneeuw graven voor optimale grip. De bredere afdruk stelt de band in staat een groot contactvlak met de weg te hebben om, volgens Debica, met name verbeterde remprestaties op beijzelde oppervlakken te bieden.

Het midden van het rolvlak in V-vorm werd ontwikkeld om het overtollige water tussen de band en de weg efficiënt af te voeren. Dit maakt een hogere weerstand tegen aquaplaning mogelijk. De structuur van de band werd eveneens door Debica onder de loep genomen. De fabrikant kondigt een lage rolweerstand aan dankzij een kleiner energieverlies bij het rijden.

“Bij het werken aan de Debica Frigo SUV2 hebben onze ingenieurs het accent op goede prestaties en een redelijke prijs gelegd", aldus Piotr Nagalski, Directeur Marketing van Debica Europa. "De automobilisten hebben nu een prima band voor elk type winterweer zonder te diep in hun buidel te hoeven tasten".

 

Beschikbaarheid

De Debica Frigo SUV2 voegt zich bij de winterreeks van het merk die reeds de Frigo 2 en Frigo HP2 banden omvat. Deze nieuwe winterband voor SUV's is verkrijgbaar in 3 veel verkochte maten: 235/65 R17 108 H XL, 225/65 R17 106 H XL, 215/60 R17 96 H. Over enkele maanden worden hier nog drie nieuwe maten aan toegevoegd: 225/60 R17 103 V XL, 235/60 R18 107 H XL, 255/55 R18 109 H XL. Bekijk de beschikbaarheid bij Nederlandse verkopers en vergelijk de prijzen met rezulteo. 

LEES OOK

Vredestein Quatrac Pro: de eerste all season band voor UHP auto’s

De Nederlandse fabrikant Vredestein onthult zijn nieuwe all season band, de Quatrac Pro. Dit is de eerste Europese band die geschikt is voor velgen van 17 t/m 21 inch.

Bridgestone rust het Seat Minimó concept voor een elektrische mini stadsauto uit

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone was aanwezig op de Internationale Autosalon van Genève dankzij de samenwerking met de Spaanse fabrikant Seat die hier zijn concept voor een elektrische mini stadsauto’s presenteerde.

Nokian WR Snowproof: onbezorgd de weg op in de winter

De Finse fabrikant Nokian Tyres onthult zijn gloednieuwe WR Snowproof winterband die bestand is tegen het winterweer in de bergen. Hij maakt het mogelijk in heel Europa volledig veilig de weg op te gaan ongeacht de winterse weersomstandigheden.

Yokohama GT Special Classic: de moderne technologie voor oldtimers

Op de 89e Internationale Autobeurs van Genève heeft de Japanse fabrikant Yokohama de lancering van zijn oldtimer band op de Europese markt onthuld: de G.T. Special Classic.