Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Debica brengt zijn nieuwe Frigo SUV2 winterband uit

De Poolse fabrikant Debica heeft zijn nieuwe Frigo SUV 2 onthuld. Deze band is geschikt voor alle winterse weeromstandigheden.

De Debica Frigo SUV2 belooft talloze nieuwigheden voor optimale prestaties de hele winter door

De Debica Frigo SUV2 belooft talloze nieuwigheden voor optimale prestaties de hele winter door. © Debica

Een nieuwe winterband

Debica, een filiaal van de Amerikaanse bandengigant Goodyear, gaat de SUV markt op. De Poolse fabrikant onthult zijn Frigo SUV2 winterband die bij elk type winterweer hoogwaardige prestaties biedt.

Het ontwerp van de rolvlak werd geoptimaliseerd voor het gebruik onder SUV's. Het multidirectionele rolvlak telt talloze hoeken en groeven die zich een weg door de sneeuw graven voor optimale grip. De bredere afdruk stelt de band in staat een groot contactvlak met de weg te hebben om, volgens Debica, met name verbeterde remprestaties op beijzelde oppervlakken te bieden.

Het midden van het rolvlak in V-vorm werd ontwikkeld om het overtollige water tussen de band en de weg efficiënt af te voeren. Dit maakt een hogere weerstand tegen aquaplaning mogelijk. De structuur van de band werd eveneens door Debica onder de loep genomen. De fabrikant kondigt een lage rolweerstand aan dankzij een kleiner energieverlies bij het rijden.

“Bij het werken aan de Debica Frigo SUV2 hebben onze ingenieurs het accent op goede prestaties en een redelijke prijs gelegd", aldus Piotr Nagalski, Directeur Marketing van Debica Europa. "De automobilisten hebben nu een prima band voor elk type winterweer zonder te diep in hun buidel te hoeven tasten".

 

Beschikbaarheid

De Debica Frigo SUV2 voegt zich bij de winterreeks van het merk die reeds de Frigo 2 en Frigo HP2 banden omvat. Deze nieuwe winterband voor SUV's is verkrijgbaar in 3 veel verkochte maten: 235/65 R17 108 H XL, 225/65 R17 106 H XL, 215/60 R17 96 H. Over enkele maanden worden hier nog drie nieuwe maten aan toegevoegd: 225/60 R17 103 V XL, 235/60 R18 107 H XL, 255/55 R18 109 H XL. Bekijk de beschikbaarheid bij Nederlandse verkopers en vergelijk de prijzen met rezulteo. 

LEES OOK

Welke autoband is geschikt de Ford Fiesta? Onze selectie van de beste banden voor dit type Ford

Welke soort autoband moet je kiezen als je in een Ford Fiesta rijdt? Het betreft een model auto dat in Nederland en andere Europese landen uiterst populair is en al jarenlang op de Nederlandse weg te vinden is. Bekijk hier de beste banden voor de Ford Fiesta wat betreft de meest voorkomende bandenmaten voor velgdiameters van 15 t/m 18 inch.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5: veelzijdigheid zonder performance compromis

Goodyear onthult zijn nieuwe generatie UHP banden. De Eagle F1 Asymmetric 5 zal de uiterst populaire Eagle F1 Asymmetric 3 gaan vervangen. De Amerikaanse bandenfabrikant heeft zichzelf als doel gesteld een zo evenwichtig mogelijke zomerband te ontwikkelen.

Continental EcoContact 6, de nieuwe zomerreferentie van de Duitse fabrikant

Continental kondigt de komst van hun nieuwe EcoContact 6 band voor personenauto’s aan. Net als zijn voorganger wordt deze band gezien als referentie binnen de categorie zomerbanden. Het motto: besparingen boven alles!

Hankook vernieuwt zijn UHP banden reeks met het uitbrengen van de Ventus S1 evo 3

Hankook presenteert zijn nieuwe UHP band voor personenauto's en SUV's. De Ventus S1 evo 3 streeft ernaar een referentie op de markt te worden.