Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Tips en adviezen van Nokian om je camper met geschikte banden uit te rusten

Met 457.000 geregistreerde campers en motorhomes in Frankrijk dit jaar, vormen deze voertuigen tegenwoordig een serieus alternatief voor hotels, vakantieclubs en overige. Om optimaal van een onbezorgde reis te genieten, is het volgens Nokian essentieel om de juiste banden te kiezen.

Nokian camperbanden

© Nokian Tyres

Campers hebben duurzame banden nodig die het zware gewicht van deze voertuigen en hun lading kunnen dragen. Daarnaast moeten ze bestand zijn tegen de omstandigheden van de bezochte plekken. De Finse fabrikant Nokian Tyres biedt speciaal voor busjes en campers ontworpen banden aan. Deze met de AramidSidewall technologie voorziene banden bieden duurzaamheid en veiligheid op elk type terrein door met ultrabestendige aramidevezels versterkte zijwanden.

Dankzij deze technologie, hebben de banden een optimale bestendigheid op elk type ondergrond. De aramidevezels, in combinatie met de rubbercompound, versterken de zijwand van de banden en verbeteren de bestendigheid tegen lekken of schokken (zoals bij rotsen, wortels, gaten in de weg of stoepranden), die de banden kunnen beschadigen. We gebruiken hetzelfde materiaal als in de ruimte- en luchtvaartsector en de defensie-industrie”, licht Martin Dražík, Product Manager bij Nokian Tyres Europa toe.

Hoewel deze technologie de banden uiterst bestendig maakt, is een ongeval helaas nooit uitgesloten. In het kader van een normaal gebruik, verstrekt de Finse fabrikant de Aramide Nokian Tyres een garantie die de schade aan de zijwanden van banden dekt.  

Bekijk de resultaten van de tests van ADAC en TCS van 16 banden voor bestel- en kampeerbusjes

De selectie Nokian banden voor busjes en campers 

De Nokian cLine Van zomerband biedt stabiliteit, duurzaamheid en veiligheid tijdens het vervoer van zware ladingen. De veiligheid van deze robuuste band werd geoptimaliseerd dankzij de nieuwe Clinchspecial rubbercompound die zorgt voor een verbeterde duurzaamheid van de hiel en verhoogd rijcomfort. Deze technologie beperkt tevens het rolgeluid in de auto. Het rubber van de zijwanden is versterkt via aramidevezels voor verhoogde bestendigheid tegen schade en sneden. Om het risico op aquaplaning te beperken bij regen in de zomer, is de middengroef op de Nokian cLine Van gestabiliseerd via een gegolfde rib. Hierdoor behoudt de band tevens zijn vorm en zijn weerstand.

Nokian cLine Van

© Nokian Tyres

De Nokian cLine Cargo zomerband is oorspronkelijk bestemd voor zware bedrijfswagens zoals transportbusjes. Hij is tevens geschikt voor campers, kampeerbusjes en motorhomes dankzij de uitmuntende handling zelfs bij zware ladingen. Net als de Van versie van de Nokian cLine, maakt de Cargo gebruik van aramidevezels en de Clinchspecial rubbercompound voor een verhoogde levensduur en weerstand.

Nokian cLine Cargo

© Nokian Tyres

De campergebruikers die met hun uitrusting op wintersport willen, kunnen kiezen voor de high performance Nokian Weatherproof C all season band. Deze staat garant voor handling en evenwichtig rijgedrag bij hoge ladingen zelfs op besneeuwde wegen. Deze band is beschikbaar met diverse rolvlak types en bestemd voor grotere voertuigen en minder zware ladingen. Het specifiek aan lichtere kampeerbusjes aangepaste asymmetrische profiel (Nokian Weatherproof C Van) dringt het risico op aquaplaning terug en biedt optimaal rijcomfort.

Enkele voorzorgen voor een onbezorgde reis 

Om onverwachte situaties tijdens een reis met een camper of een motorhome zo goed mogelijk te voorkomen, is het van groot belang de staat van de banden en hoofdzakelijk de leeftijd, de slijtage en de bandenspanning te controleren.  

  • Zelfs specifieke en hoogwaardige banden moeten na 6 jaar vervangen worden. 
  • De staat van het rolvlak moet meerdere keren tijdens de zomer gecheckt worden. De maximale, door Nokian aanbevolen profieldiepte bedraagt 4 mm. Het omwisselen van voor- en achterbanden als het verschil in profieldiepte de 2 mm bereikt, maakt het mogelijk de levensduur van de banden te verlengen. 
  • Vóór elk lang traject, moet de bandenspanning gecontroleerd worden. Een correcte bandenspanning staat garant voor de stabiliteit en de veiligheid van het voertuig. Daarnaast zal dit de levensduur van de band verlengen en het brandstofverbruik terugdringen.

LEES OOK

Nokian onthult de SUV versie van zijn nieuwe Powerproof en Wetproof banden

De Finse bandenfabrikant Nokian Tyres heeft de SUV versie van de Powerproof en Wetproof zomerbanden onthuld. Deze banden zijn aangepast aan zwaardere wagens en bieden bestuurders van sportieve bedrijfswagens en Crossovers veiligheid en prestaties.

Top 7 van de beste zomerbanden 2019/2020: de selectie van onze experts

Vraag je je af welke banden te kopen? Onze selectie zomerbanden voor 2019 helpt je, ongeacht je budget of je vereisten, een door onze technische experts goedgekeurde band te vinden.

Continental rust de elektrische SUV’s voor het Extreme E uit met off-road banden op maat

Twee nieuwe types Continental banden, ontworpen voor het Extreme E kampioenschap voor elektrische SUV’s, deden hun intrede op het Goodwood festival of speed. Deze zomer- en winterbanden werden aan het publiek getoond onder de elektrische SUV Odyssey 21 waarmee ze de meest extreme rijsituaties het hoofd moeten gaan bieden.

Goodyear vernieuwt de UltraGrip reeks met 3 nieuwe winterbanden

De Amerikaanse bandenfabrikant Goodyear heeft een vernieuwing van zijn UltraGrip winterbandenreeks aangekondigd. 3 nieuwe banden worden dit jaar op de markt gebracht.