Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Yokohama BluEarth-air EF21: zo licht als een veertje voor een zuiniger gebruik

Yokohama heeft tijdens de Internationale Autobeurs van Genève zijn gloednieuwe en milieuvriendelijke BluEarth-air EF21 gepresenteerd.

Autosalon Genève 2019: de nieuwe band Yokohama BluEarth air EF21

Yokohama BluEarth air EF21; een nieuwe groene autoband met oog voor het milieu. © Yokohama

2x A op het Europese bandenlabel

Op de Internationale Autobeurs van Genève, heeft Yokohama één van de laatste innovaties van zijn ingenieurs onthuld. De Japanse fabrikant streeft ernaar altijd weer groenere banden aan te bieden. Ze hebben dan ook de BluEarth-air EF21 ontwikkeld die vanaf de lente in Europa op de markt wordt gebracht in één unieke bandenmaat, de 205/55 R16 91V.

Met de 25% lichtere structuur ten opzichte van een gelijksoortige band, zoals de Advan dB V551, biedt de BluEarth-air EF21 een hoogwaardig veiligheidsniveau. Dit geldt met name tijdens gebruik op natte wegen. Ook is de band zuiniger. Hij scoort dan ook een A voor de rolweerstand en voor het remmen op natte wegen op het Europese bandenlabel.

Rolvlak Yokohama BluEarth air EF21 groene band

© Yokohama

Een speerpunttechnologie voor verhoogde efficiëntie

Yokohama heeft gewerkt aan lichtere en stijvere draadkernen in de hiel van de band. Het verminderde gewicht van de band verlaagt tevens het gewicht van de auto en zorgt voor brandstofbesparingen. Daarnaast maakt dit het mogelijk het gebruik van hulpbronnen en de CO2-uitstoot tijdens de productie te beperken.

Yokohama heeft tevens een rubbercompound op maat ontwikkeld voor de BluEarth-air EF21 om geen enkel compromis wat betreft de veiligheid te hoeven maken. De compound bevat nanodeeltjes van silica en een reactief bestanddeel dat deze verdeelt en de verbindingen met de polymeren aanzienlijk versterkt. Dit nieuwe type compound met de naam ‘A.R.T.’ maakt het mogelijk het contactvlak te vergroten en de remafstanden op natte wegen te verkleinen ten opzichte van de overige banden die gebruikmaken van de basistechnologie van Yokohama.

Het rolvlakontwerp van de Yokohama BluEarth-air EF21 werd ontwikkeld voor optimale prestaties op natte wegen. De plaats van de langsgroeven werd verbeterd om het water af te voeren en de vervorming van de band te voorkomen. Deze laatsten veranderen van vorm naargelang de slijtage van de band om kilometer na kilometer dezelfde prestaties te bieden. De stand van de lamellen werd eveneens herzien voor verhoogde grip, met name op natte wegen.

Yokohama heeft tevens de vorm van de schouderzone onder de loep genomen voor verbeterde remprestaties en verminderd rolgeluid. Ten slotte heeft de Japanse fabrikant de aerodynamica van de BluEarth-air EF21 geanalyseerd om de impact van de band op het brandstofverbruik te beperken. Naast het over het algemeen geoptimaliseerde ontwerp, hebben de diverse markeringen op de zijwand een plat aspect om een contrast te vormen met het gewoonlijke reliëf.

Beschikbaarheid

De Yokohama BluEarth-air EF21 zomerband zal vanaf de lente 2019 in heel Europa verkrijgbaar zijn in één unieke, maar veel verkochte maat, de bandenmaat 205/55 R16 91V.

LEES OOK

Yokohama Advan Neova AD08RS: de reeks voldoet opnieuw aan de wetgeving

De Japanse bandenfabrikant Yokohama heeft tijdens de Internationale Autosalon van Genève de lancering van zijn Advan Neova AD08RS semi slick band aangekondigd. Deze leeft de nieuwe Europese regelgeving over de rolweerstand na.

De Pirelli P Zero Winter, een winterband die op en top sportief is?

Pirelli heeft op de Internationale Autosalon van Genève de nieuwste band van zijn P Zero sportreeks gepresenteerd: de P Zero Winter. Deze werd ontworpen in samenwerking met talloze autofabrikanten.

Michelin onthult zijn nieuwe Pilot Sport 4 SUV op de Salon van Genève 2019

De Franse bandenfabrikant Michelin heeft op de Internationale Autosalon van Genève 2019 zijn nieuwste sportband voor SUV’s onthuld: de Pilot Sport 4 SUV.

Autosalon Genève 2019: Cooper lanceert zijn eerste all season band

De 89e editie van de Geneva International Motor Show, ofwel de Autosalon van Genève, opent zijn deuren voor het grote publiek van 7 tot 17 maart 2019. Het team van rezulteo mocht op 5 maart al profiteren van een sneak preview, waaronder de onthulling van de Cooper Discoverer All Season. Deze nieuwe vier seizoenen band is ontworpen om tijdens alle omstandigheden het gehele jaar door betrouwbare grip te leveren.