Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Een nieuwe soort ontdekt in het Michelin Ouro Verde reservaat

De wetenschappers van het ecologische Michelin Ouro Verde reservaat hebben een tot nu toe voor Bahia onbekende insectensoort ontdekt. Dit is uiteraard goed nieuws in deze moeilijke tijden voor de biodiversiteit van de planeet.

De biodiversiteit in Michelin Ouro Verde: ontdekking van een nieuwe diersoort in Bahia

De Askola Michelin, een nieuw insect dat ontdekt werd door de wetenschappers van het Michelin Ouro Verde programma. © Michelin

Wat voor nieuwe insectensoort werd er ontdekt?

De Michelin Groep heeft een persbericht uitgebracht over een nieuwe diersoort die in het ecologische Ouro Verde (Groen Goud) reservaat te Bahia, in Brazilië leeft. De wetenschappers ter plaatse hebben een nieuwe insectensoort geïdentificeerd tijdens onderzoeken naar het behoud van de biodiversiteit. Deze onlangs ontdekte insectengroep die ‘Askola Michelin’ werd genoemd, is een sprankje hoop voor het behoud van de bedreigde biodiversiteit van onze planeet.

“Het bestaan van deze haften is een indicator dat de waterkwaliteit in ons reservaat uitstekend is. Deze diersoort kan namelijk alleen in heel zuiver water overleven.” aldus Kevin Flesher, manager van het ecologische Michelin reservaat.

Michelin, reeds erkend voor de aan duurzame mobiliteit gewijde innoverende technologieën, bewijst opnieuw zijn inzet om samen met de onderzoekers van de UFBA (Federale Universiteit van Bahia) en de UESC (Staatsuniversiteit van Santa Cruz), te werken aan de bescherming van de ecosystemen.

Waar dient het ecologische Michelin Ouro Verde reservaat toe?

Michelin Ouro Verde is een programma voor onderzoek, ontwikkeling en duurzaamheid dat in 2003 door de Franse fabrikant opgezet werd. Het focust zich op de problematiek van het produceren van banden op basis van natuurlijk rubber met respect voor het milieu, wetenschappelijk onderzoek, sociale ontwikkeling en economische groei. Het is een ecologisch reservaat van meer dan 3.000 hectare dat een rijk en beschermd maar helaas tevens bedreigd ecosysteem herbergt.

Concreet gezien zet Michelin Ouro Verde zich in voor dit doel via het herstel van het door de menselijke activiteit beschadigde oerwoud, wetenschappelijke onderzoeken naar de Braziliaanse rubberboom en de overdracht van de kennis en de landgoederen waar deze rubberbomen gekweekt worden aan de lokale bevolking.

LEES OOK

Auto in een ander jasje à la Pirelli en Junya Watanabe tijdens de Parijs Fashion Week

Kleding dragen van vermaarde bandenmerken is in. Pirelli en de modeontwerper Junya Watanabe Man hebben hun nieuwe herfst-winter collectie voor 2020, bestaande uit vier modellen, gepresenteerd tijdens de Parijs Fashion Week. Een gedurfde lijn die vintage mode met autosport combineert.

Op welke manier dragen de bandenmerken bij aan de strijd tegen klimaatverandering?

De milieuproblematiek raakt iedereen en bedrijven en consumenten zoeken dan ook ecologische en duurzame oplossingen om de schade zoveel mogelijk te beperken. De bandensector ontsnapt hier niet aan. Bij het produceren van banden wordt gebruik gemaakt van natuurlijke en chemische grondstoffen. Afgedankte banden vereisen een omvangrijk recyclingproces, als deze al niet in de natuur worden gedumpt. Hoe kunnen de fabrikanten hun ecologische voetafdruk verkleinen? Hoe zetten bandenfabrikanten zich in voor een duurzame, groene groei?

De tubeless band: beschrijving en geschiedenis van de moderne band

Tubeless banden zijn banden zonder binnenbanden. Sinds de uitvinding ervan, meer dan 90 jaar geleden, zijn ze steeds populairder geworden. Tubeless banden worden tegenwoordig gebruikt voor motoren, fietsen, atb’s en auto’s. Maar hoe is deze band ontstaan? Wie heeft de tubeless band uitgevonden? Lees verder om alles te weten te komen.

De Michelin Uptis, de luchtloze en lekbestendige band, valt in de prijzen

Michelin onthulde in het begin van 2019 een lekbestendige band met de naam Uptis (Unique Puncture-proof Tire System). Door de inspanningen van de Franse fabrikant in Research & Development kwam er een prototype tot stand. Deze kreeg drie awards voor innovatie op het gebied van veiligheid voor automobilisten, kostenbesparingen en duurzame mobiliteit.