Vergelijk autobanden tegen de laagste prijs!

Een nieuwe soort ontdekt in het Michelin Ouro Verde reservaat

De wetenschappers van het ecologische Michelin Ouro Verde reservaat hebben een tot nu toe voor Bahia onbekende insectensoort ontdekt. Dit is uiteraard goed nieuws in deze moeilijke tijden voor de biodiversiteit van de planeet.

De biodiversiteit in Michelin Ouro Verde: ontdekking van een nieuwe diersoort in Bahia

De Askola Michelin, een nieuw insect dat ontdekt werd door de wetenschappers van het Michelin Ouro Verde programma. © Michelin

Wat voor nieuwe insectensoort werd er ontdekt?

De Michelin Groep heeft een persbericht uitgebracht over een nieuwe diersoort die in het ecologische Ouro Verde (Groen Goud) reservaat te Bahia, in Brazilië leeft. De wetenschappers ter plaatse hebben een nieuwe insectensoort geïdentificeerd tijdens onderzoeken naar het behoud van de biodiversiteit. Deze onlangs ontdekte insectengroep die ‘Askola Michelin’ werd genoemd, is een sprankje hoop voor het behoud van de bedreigde biodiversiteit van onze planeet.

“Het bestaan van deze haften is een indicator dat de waterkwaliteit in ons reservaat uitstekend is. Deze diersoort kan namelijk alleen in heel zuiver water overleven.” aldus Kevin Flesher, manager van het ecologische Michelin reservaat.

Michelin, reeds erkend voor de aan duurzame mobiliteit gewijde innoverende technologieën, bewijst opnieuw zijn inzet om samen met de onderzoekers van de UFBA (Federale Universiteit van Bahia) en de UESC (Staatsuniversiteit van Santa Cruz), te werken aan de bescherming van de ecosystemen.

Waar dient het ecologische Michelin Ouro Verde reservaat toe?

Michelin Ouro Verde is een programma voor onderzoek, ontwikkeling en duurzaamheid dat in 2003 door de Franse fabrikant opgezet werd. Het focust zich op de problematiek van het produceren van banden op basis van natuurlijk rubber met respect voor het milieu, wetenschappelijk onderzoek, sociale ontwikkeling en economische groei. Het is een ecologisch reservaat van meer dan 3.000 hectare dat een rijk en beschermd maar helaas tevens bedreigd ecosysteem herbergt.

Concreet gezien zet Michelin Ouro Verde zich in voor dit doel via het herstel van het door de menselijke activiteit beschadigde oerwoud, wetenschappelijke onderzoeken naar de Braziliaanse rubberboom en de overdracht van de kennis en de landgoederen waar deze rubberbomen gekweekt worden aan de lokale bevolking.

LEES OOK

Bridgestone en Microsoft verhogen de veiligheid van banden

De mobiliteit van morgen vormt de spil van de huidige projecten van de diverse bandenmerken. Informatie over slijtage en bandenspanning is primordiaal voor de veiligheid van automobilisten. Maar er komt nog meer bij kijken! De staat van de dagelijks bereden wegen is van invloed op de slijtage van het loopvlak, hoewel dit niet altijd direct zichtbaar is. En beschadigde banden kunnen de correcte werking van de auto hinderen. Het door Bridgestone en het Microsoft Connected Vehicle Platform ontwikkelde realtime bandencontrolesysteem helpt dit probleem de wereld uit.

Welke bandenmerken komen uit Duitsland?

Welke bandenfabrikant is van Duitse origine? Continental is één van de meest vermaarde merken ter wereld die zich bij elke bandentest weer weet te onderscheiden. Het is daarnaast een grote groep met talloze submerken. Maar er bestaan nog andere Duitse bandenmerken, lees er hieronder meer over.

Auto E-sport: bandenmerken richten zich op het virtueel autoracen

Hoewel de bandenfabrikanten dankzij belangrijke partners al sinds jaren nauw betrokken zijn bij de racewereld, begeven ze zich nu ook op het terrein van het virtueel racen. Met de opkomst van ware professionele e-games en het afgelasten van talloze live evenementen in 2020, zijn er meer en meer merken te zien op de virtuele E-sport circuits.

Covid-19: Michelin gaat 1 miljoen herbruikbare maskers per week produceren

Industriegiganten komen in actie tegen het coronavirus. Michelin heeft aangekondigd dat 10 van zijn Europese fabrieken deelnemen aan de strijd door FFP1 en FFP2 maskers te produceren en te leveren.