Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Giti verzorgt de uitrusting af-fabriek van 3 Volkswagen-groep SUV's

De Singaporese bandenfabrikant Giti Tire heeft aangekondigd de GitiPremium SUV PX1 band te leveren als eerste uitrusting voor de compacte SUV's Škoda Karoq, Seat Ateca en Volkswagen T-Roc.

Volkswagen T-Roc op Giti banden

De GitiPremium SUV PX1 zal beschikbaar zijn als eerste uitrusting onder de 3 SUV's van de Volkswagen groep waaronder de T-Roc. © Volkswagen

Een nieuwe samenwerking met de Volkswagen groep

Na de stadsauto's uitgerust te hebben, richt Giti Tire zich nu op de SUV's van de Volkswagen groep. De Singaporese bandenfabrikant heeft aangekondigd de eerste uitrusting te verzorgen van de Škoda Karoq, Seat Ateca en Volkswagen T-Roc met hun GitiPremium SUV PX1 band. De maat 215/60 R16 95V werd geselecteerd voor deze - in heel Europa verkrijgbare - auto's.

Een autoband van Europese makelarij

Hoewel Giti Tire een bedrijf uit Singapore is, ontwikkelt de fabrikant al zijn producten voor de Europese markt daadwerkelijk in Europa. De GitiPremium SUV PX1 band werd ontworpen en ontwikkeld in het Onderzoeks- en Ontwikkelingscentrum te Hannover in Duitsland. Hij werd getest op diverse testplaatsen, zoals het testterrein “MIRA” (Motor Industry Research Association) in het Verenigd Koninkrijk en op de circuits van Idiada (Spanje) of Papenburg (Duitsland).

Dankzij de diverse - door Gite Tire uitgevoerde - tests biedt de GitiPremium SUV PX1 uitstekende prestaties. Volgens de fabrikant tonen de tests prima rijcomfort, uitstekende grip op droge en natte wegen en een uitmuntende rolweerstand aan.

In het kader van de strategie voor de eerste uitrusting (af-fabriek montage) heeft Giti Tire laten doorschemeren dat zij in de loop van het jaar nog andere homologaties van autofabrikanten zullen aankondigen.

LEES OOK

De Pirelli kalender 2019: Laetitia Casta en Gigi Hadid in het teken van dromen

Pirelli presenteert tijdens een gala-avond in Milaan de 2019 versie van zijn overbekende kalender. De foto’s voor deze 46e editie zijn gemaakt door Albert Watson, die zich liet inspireren door het thema ‘Dreaming’.

De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV als eerste uitrusting onder de DS7 Crossback

Goodyear en DS Automobiles hebben een OE samenwerkingscontract ondertekend. De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV zomerband werd geselecteerd voor de eerste uitrusting van de DS7 Crossback.

De Kumho Ecsta Ps91 banden als eerste uitrusting onder de BMW 5-serie

De fabrikant Kumho Tyre heeft bekend gemaakt dat zijn Ecsta PS91 UHP band gebruikt zal worden als OE band voor de BMW 5-serie.

Bridgestone lanceert zijn 'Mobox' bandenservice abonnement

Tijdens de Paris Motor show 2018 heeft de Japanse fabrikant Bridgestone zijn nieuwe abonnement voor banden en het onderhoud ervan onthuld. Spaanse en Franse consumenten kunnen zich voor €7,- per maand abonneren op gehuurde autobanden van premium merken. Hoe zou deze service ontvangen worden door Nederlandse automobilisten?