Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Giti verzorgt de uitrusting af-fabriek van 3 Volkswagen-groep SUV's

De Singaporese bandenfabrikant Giti Tire heeft aangekondigd de GitiPremium SUV PX1 band te leveren als eerste uitrusting voor de compacte SUV's Škoda Karoq, Seat Ateca en Volkswagen T-Roc.

Volkswagen T-Roc op Giti banden

De GitiPremium SUV PX1 zal beschikbaar zijn als eerste uitrusting onder de 3 SUV's van de Volkswagen groep waaronder de T-Roc. © Volkswagen

Een nieuwe samenwerking met de Volkswagen groep

Na de stadsauto's uitgerust te hebben, richt Giti Tire zich nu op de SUV's van de Volkswagen groep. De Singaporese bandenfabrikant heeft aangekondigd de eerste uitrusting te verzorgen van de Škoda Karoq, Seat Ateca en Volkswagen T-Roc met hun GitiPremium SUV PX1 band. De maat 215/60 R16 95V werd geselecteerd voor deze - in heel Europa verkrijgbare - auto's.

Een autoband van Europese makelarij

Hoewel Giti Tire een bedrijf uit Singapore is, ontwikkelt de fabrikant al zijn producten voor de Europese markt daadwerkelijk in Europa. De GitiPremium SUV PX1 band werd ontworpen en ontwikkeld in het Onderzoeks- en Ontwikkelingscentrum te Hannover in Duitsland. Hij werd getest op diverse testplaatsen, zoals het testterrein “MIRA” (Motor Industry Research Association) in het Verenigd Koninkrijk en op de circuits van Idiada (Spanje) of Papenburg (Duitsland).

Dankzij de diverse - door Gite Tire uitgevoerde - tests biedt de GitiPremium SUV PX1 uitstekende prestaties. Volgens de fabrikant tonen de tests prima rijcomfort, uitstekende grip op droge en natte wegen en een uitmuntende rolweerstand aan.

In het kader van de strategie voor de eerste uitrusting (af-fabriek montage) heeft Giti Tire laten doorschemeren dat zij in de loop van het jaar nog andere homologaties van autofabrikanten zullen aankondigen.

LEES OOK

Pirelli kondigt meer dan 500 Runflat homologaties aan

De bandenfabrikant Pirelli maakt de balans op van zijn 'Perfect Fit' strategie en telt meer dan 500 homologaties voor zijn runflat banden.

Falken levert af-fabriek banden Mercedes-Benz G-klasse

Falken heeft bevestigd dat hun Falken Wildpeak A/T AT3WA en Euroall Season AS210A banden sinds mei beschikbaar zijn voor de eerste uitrusting van de Mercedes-Benz G-klasse.

Autobanden van Britse makelij: het overzicht

In welk land werd de Dunlop groep opgericht? Lees meer over de diverse fabrikanten van autobanden en hun land van oorsprong. Dit artikel is toegewijd aan de Britse bandenfabrikanten.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV: als eerste uitrusting op de Jaguar E-Pace

De fabrikant Goodyear heeft bevestigd dat hij door Jaguar uitgekozen is om de eerste uitrusting van de nieuwe E-Pace te verzorgen. De keuze viel op de Eagle F1 Asymmetric 3 SUV zomerband voor de cross-over van de Engelse fabrikant.