Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Giti verzorgt de uitrusting af-fabriek van 3 Volkswagen-groep SUV's

De Singaporese bandenfabrikant Giti Tire heeft aangekondigd de GitiPremium SUV PX1 band te leveren als eerste uitrusting voor de compacte SUV's Škoda Karoq, Seat Ateca en Volkswagen T-Roc.

Volkswagen T-Roc op Giti banden

De GitiPremium SUV PX1 zal beschikbaar zijn als eerste uitrusting onder de 3 SUV's van de Volkswagen groep waaronder de T-Roc. © Volkswagen

Een nieuwe samenwerking met de Volkswagen groep

Na de stadsauto's uitgerust te hebben, richt Giti Tire zich nu op de SUV's van de Volkswagen groep. De Singaporese bandenfabrikant heeft aangekondigd de eerste uitrusting te verzorgen van de Škoda Karoq, Seat Ateca en Volkswagen T-Roc met hun GitiPremium SUV PX1 band. De maat 215/60 R16 95V werd geselecteerd voor deze - in heel Europa verkrijgbare - auto's.

Een autoband van Europese makelarij

Hoewel Giti Tire een bedrijf uit Singapore is, ontwikkelt de fabrikant al zijn producten voor de Europese markt daadwerkelijk in Europa. De GitiPremium SUV PX1 band werd ontworpen en ontwikkeld in het Onderzoeks- en Ontwikkelingscentrum te Hannover in Duitsland. Hij werd getest op diverse testplaatsen, zoals het testterrein “MIRA” (Motor Industry Research Association) in het Verenigd Koninkrijk en op de circuits van Idiada (Spanje) of Papenburg (Duitsland).

Dankzij de diverse - door Gite Tire uitgevoerde - tests biedt de GitiPremium SUV PX1 uitstekende prestaties. Volgens de fabrikant tonen de tests prima rijcomfort, uitstekende grip op droge en natte wegen en een uitmuntende rolweerstand aan.

In het kader van de strategie voor de eerste uitrusting (af-fabriek montage) heeft Giti Tire laten doorschemeren dat zij in de loop van het jaar nog andere homologaties van autofabrikanten zullen aankondigen.

LEES OOK

Pirelli geeft in Genève zijn P Zero show weg

Op de internationale Autosalon van Genève heeft Pirelli zijn P Zero reeks in de schijnwerpers gezet. Met name de nieuwe specifieke ‘Elect’ markering en de lancering van de OE ‘Color Edition’ banden stalen de show.

Goodyear Golden Sahara II: het autonome concept uit de jaren 50 met doorschijnende banden

De Amerikaanse fabrikant Goodyear presenteerde een concept uit de jaren 50 met doorschijnende banden. De na al deze jaren teruggevonden: ‘Golden Sahara II’ is te zien op de Internationale Autosalon van Genève.

Goodyear Aero, een nieuwe conceptband voor vliegende en zelfrijdende voertuigen

Goodyear heeft meerdere verrassingen in petto voor de bezoekers van de 2019 editie van de Internationale Autosalon van Genève. Na de bolvormige band in 2016 en de met mos gevulde band in 2018, onthult de Amerikaanse fabrikant dit jaar zijn nieuwe innovatieve conceptband. Deze is ontwikkeld voor de zelfrijdende – en ongetwijfeld ook vliegende - auto’s van morgen.

Hankook rust de nieuwe Ford Focus Active uit met zijn Ventus Prime 3 zomerband

De Zuid-Koreaanse bandenfabrikant Hankook heeft aangekondigd dat hij de eerste uitrusting van de nieuwe Ford Focus zal verzorgen met hun Ventus Prime 3 band.