Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Giti verzorgt de uitrusting af-fabriek van 3 Volkswagen-groep SUV's

De Singaporese bandenfabrikant Giti Tire heeft aangekondigd de GitiPremium SUV PX1 band te leveren als eerste uitrusting voor de compacte SUV's Škoda Karoq, Seat Ateca en Volkswagen T-Roc.

Volkswagen T-Roc op Giti banden

De GitiPremium SUV PX1 zal beschikbaar zijn als eerste uitrusting onder de 3 SUV's van de Volkswagen groep waaronder de T-Roc. © Volkswagen

Een nieuwe samenwerking met de Volkswagen groep

Na de stadsauto's uitgerust te hebben, richt Giti Tire zich nu op de SUV's van de Volkswagen groep. De Singaporese bandenfabrikant heeft aangekondigd de eerste uitrusting te verzorgen van de Škoda Karoq, Seat Ateca en Volkswagen T-Roc met hun GitiPremium SUV PX1 band. De maat 215/60 R16 95V werd geselecteerd voor deze - in heel Europa verkrijgbare - auto's.

Een autoband van Europese makelarij

Hoewel Giti Tire een bedrijf uit Singapore is, ontwikkelt de fabrikant al zijn producten voor de Europese markt daadwerkelijk in Europa. De GitiPremium SUV PX1 band werd ontworpen en ontwikkeld in het Onderzoeks- en Ontwikkelingscentrum te Hannover in Duitsland. Hij werd getest op diverse testplaatsen, zoals het testterrein “MIRA” (Motor Industry Research Association) in het Verenigd Koninkrijk en op de circuits van Idiada (Spanje) of Papenburg (Duitsland).

Dankzij de diverse - door Gite Tire uitgevoerde - tests biedt de GitiPremium SUV PX1 uitstekende prestaties. Volgens de fabrikant tonen de tests prima rijcomfort, uitstekende grip op droge en natte wegen en een uitmuntende rolweerstand aan.

In het kader van de strategie voor de eerste uitrusting (af-fabriek montage) heeft Giti Tire laten doorschemeren dat zij in de loop van het jaar nog andere homologaties van autofabrikanten zullen aankondigen.

LEES OOK

3 Goodyear banden als OE op de SUV Volkswagen Touareg

Goodyear heeft aangekondigd door Volkswagen geselecteerd te zijn voor de eerste uitrusting van de Touareg. Deze nieuwe SUV kan af-fabriek geleverd worden met drie verschillende typen banden van de Amerikaanse bandenfabrikant.

Nexen Breathre: de luchtzuiverende conceptband

De Zuid-Koreaanse bandenfabrikant Nexen heeft tijdens de Tire Cologne beurs in Duitsland zijn ecologische Breathre conceptband gepresenteerd.

Hankook levert zomer- en winterbanden voor de eerste uitrusting onder de BMW X3

Hankook heeft bekend gemaakt dat het de eerste uitrusting van de BMW X3 zal verzorgen. De vanaf nu verkrijgbare X3 kan uitgerust worden met de Winter i*cept evo2 SUV winterbanden of Ventus S1 evo2 SUV zomerbanden.

Bridgestone laat BMW gebruik maken van hun 'Ologic' technologie

Bridgestone heeft de volgende stap van zijn samenwerking met BMW aangekondigd. Dit betreft banden voor de elektrische i3 reeks. De fabrikant zal zijn 'Ologic' technologie voor de eerste keer in een sportband gebruiken.