Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Goodyear Aero, een nieuwe conceptband voor vliegende en zelfrijdende voertuigen

Goodyear heeft meerdere verrassingen in petto voor de bezoekers van de 2019 editie van de Internationale Autosalon van Genève. Na de bolvormige band in 2016 en de met mos gevulde band in 2018, onthult de Amerikaanse fabrikant dit jaar zijn nieuwe innovatieve conceptband. Deze is ontwikkeld voor de zelfrijdende – en ongetwijfeld ook vliegende - auto’s van morgen.

Goodyear Aero conceptband voor vliegende auto's

De nieuwe Aero conceptband van Goodyear, onthuld op de Autosalon van Genève, is ontworpen voor vliegende auto’s! © Goodyear

Een zwevende band

Na de Goodyear Oxygene conceptband, die de luchtkwaliteit verbetert, betreft de Goodyear Aero Concept een zwevende band. De spaken van deze conceptband zijn stevig genoeg om het gewicht van de auto te dragen en stellen deze in staat om gewoon over de weg te rijden. Dezelfde spaken kunnen – indien de band horizontaal gekanteld wordt – converteren naar een schroef-stand en werken als propellers om de auto verticaal op te kunnen laten stijgen.

De kanteling van de banden wordt uitgevoerd door magnetische krachten voor het verkrijgen van een wrijvingsloze voortstuwing.

 

Goodyear autoband concept voor zelfrijdende auto's

© Goodyear

Een intelligente band die problemen kan voorzien

De nieuwe conceptband van Goodyear beschikt over een hoge mate van kunstmatige intelligentie. Dankzij een geïntegreerde processor vol met KI-snufjes, is de conceptband in staat de door de sensors in de band afgegeven informatie te combineren met de communicatie tussen de voertuigen onderling en tussen het voertuig en de infrastructuur. Na analyse van deze data, kan de processor het voertuig acties aanbevelen (in de vlieg- of rijstand), of eventuele aan de band verbonden problemen identificeren en oplossen, nog voordat deze plaatsvinden.

Profiel en spaken van de Goodyear Aero conceptband

© Goodyear

Een conceptband ter inspiratie van de mobiliteit van morgen

Hoewel de Aero een onderzoeksconcept blijft, worden sommige technologische ontdekkingen van dit onderzoek nu verder uitgewerkt door Goodyear. Deze zullen wellicht de basis vormen voor nieuwe producten van het merk. “De conceptbanden van Goodyear zijn bestemd voor het starten en het verrijken van een debat over banden en vervoertechnologieën gericht op een nieuwe ecologische mobiliteit”, verklaarde Chris Helsel, directeur technologie bij Goodyear. Hiermee onderstreept hij opnieuw de inzet van de bandenfabriaknt binnen de ontwikkeling van de mobiliteit van morgen.

LEES OOK

De Bridgestone banden als eerste uitrusting onder de BMW X5, 3-Serie en 8-Serie

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone heeft een nieuwe samenwerking met BMW aangekondigd voor OE banden voor de nieuwe X5, 8-Serie en 3-Serie modellen.

Bridgestone ontwikkelt banden die op de maan kunnen rijden

Bridgestone heeft zijn deelname aangekondigd aan een ruimte-expeditie met het Japanse Ruimtevaartagentschap. Het doel: banden ontwerpen die geschikt zijn voor het maanlandschap.

Nokian Tyres rust het eerste zelfrijdende voertuig uit voor elk seizoen

De Finse bandenfabrikant Nokian Tyres heeft een samenwerking onthuld voor een nieuw type zelfrijdende bussen. Deze zijn ontworpen om zelfs bij extreem winterweer te kunnen rijden.

Pirelli Track Adrenaline: de app om het beste uit de P Zero banden te halen

Op de 89e Internationale Autobeurs van Genève heeft Pirelli zijn nieuwe Tyre Connected-oplossing onthuld: de Track Adrenaline.