Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Goodyear Aero, een nieuwe conceptband voor vliegende en zelfrijdende voertuigen

Goodyear heeft meerdere verrassingen in petto voor de bezoekers van de 2019 editie van de Internationale Autosalon van Genève. Na de bolvormige band in 2016 en de met mos gevulde band in 2018, onthult de Amerikaanse fabrikant dit jaar zijn nieuwe innovatieve conceptband. Deze is ontwikkeld voor de zelfrijdende – en ongetwijfeld ook vliegende - auto’s van morgen.

Goodyear Aero conceptband voor vliegende auto's

De nieuwe Aero conceptband van Goodyear, onthuld op de Autosalon van Genève, is ontworpen voor vliegende auto’s! © Goodyear

Een zwevende band

Na de Goodyear Oxygene conceptband, die de luchtkwaliteit verbetert, betreft de Goodyear Aero Concept een zwevende band. De spaken van deze conceptband zijn stevig genoeg om het gewicht van de auto te dragen en stellen deze in staat om gewoon over de weg te rijden. Dezelfde spaken kunnen – indien de band horizontaal gekanteld wordt – converteren naar een schroef-stand en werken als propellers om de auto verticaal op te kunnen laten stijgen.

De kanteling van de banden wordt uitgevoerd door magnetische krachten voor het verkrijgen van een wrijvingsloze voortstuwing.

 

Goodyear autoband concept voor zelfrijdende auto's

© Goodyear

Een intelligente band die problemen kan voorzien

De nieuwe conceptband van Goodyear beschikt over een hoge mate van kunstmatige intelligentie. Dankzij een geïntegreerde processor vol met KI-snufjes, is de conceptband in staat de door de sensors in de band afgegeven informatie te combineren met de communicatie tussen de voertuigen onderling en tussen het voertuig en de infrastructuur. Na analyse van deze data, kan de processor het voertuig acties aanbevelen (in de vlieg- of rijstand), of eventuele aan de band verbonden problemen identificeren en oplossen, nog voordat deze plaatsvinden.

Profiel en spaken van de Goodyear Aero conceptband

© Goodyear

Een conceptband ter inspiratie van de mobiliteit van morgen

Hoewel de Aero een onderzoeksconcept blijft, worden sommige technologische ontdekkingen van dit onderzoek nu verder uitgewerkt door Goodyear. Deze zullen wellicht de basis vormen voor nieuwe producten van het merk. “De conceptbanden van Goodyear zijn bestemd voor het starten en het verrijken van een debat over banden en vervoertechnologieën gericht op een nieuwe ecologische mobiliteit”, verklaarde Chris Helsel, directeur technologie bij Goodyear. Hiermee onderstreept hij opnieuw de inzet van de bandenfabriaknt binnen de ontwikkeling van de mobiliteit van morgen.

LEES OOK

Auto in een ander jasje à la Pirelli en Junya Watanabe tijdens de Parijs Fashion Week

Kleding dragen van vermaarde bandenmerken is in. Pirelli en de modeontwerper Junya Watanabe Man hebben hun nieuwe herfst-winter collectie voor 2020, bestaande uit vier modellen, gepresenteerd tijdens de Parijs Fashion Week. Een gedurfde lijn die vintage mode met autosport combineert.

Op welke manier dragen de bandenmerken bij aan de strijd tegen klimaatverandering?

De milieuproblematiek raakt iedereen en bedrijven en consumenten zoeken dan ook ecologische en duurzame oplossingen om de schade zoveel mogelijk te beperken. De bandensector ontsnapt hier niet aan. Bij het produceren van banden wordt gebruik gemaakt van natuurlijke en chemische grondstoffen. Afgedankte banden vereisen een omvangrijk recyclingproces, als deze al niet in de natuur worden gedumpt. Hoe kunnen de fabrikanten hun ecologische voetafdruk verkleinen? Hoe zetten bandenfabrikanten zich in voor een duurzame, groene groei?

De tubeless band: beschrijving en geschiedenis van de moderne band

Tubeless banden zijn banden zonder binnenbanden. Sinds de uitvinding ervan, meer dan 90 jaar geleden, zijn ze steeds populairder geworden. Tubeless banden worden tegenwoordig gebruikt voor motoren, fietsen, atb’s en auto’s. Maar hoe is deze band ontstaan? Wie heeft de tubeless band uitgevonden? Lees verder om alles te weten te komen.

Een nieuwe soort ontdekt in het Michelin Ouro Verde reservaat

De wetenschappers van het ecologische Michelin Ouro Verde reservaat hebben een tot nu toe voor Bahia onbekende insectensoort ontdekt. Dit is uiteraard goed nieuws in deze moeilijke tijden voor de biodiversiteit van de planeet.