Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Goodyear Aero, een nieuwe conceptband voor vliegende en zelfrijdende voertuigen

Goodyear heeft meerdere verrassingen in petto voor de bezoekers van de 2019 editie van de Internationale Autosalon van Genève. Na de bolvormige band in 2016 en de met mos gevulde band in 2018, onthult de Amerikaanse fabrikant dit jaar zijn nieuwe innovatieve conceptband. Deze is ontwikkeld voor de zelfrijdende – en ongetwijfeld ook vliegende - auto’s van morgen.

Goodyear Aero conceptband voor vliegende auto's

De nieuwe Aero conceptband van Goodyear, onthuld op de Autosalon van Genève, is ontworpen voor vliegende auto’s! © Goodyear

Een zwevende band

Na de Goodyear Oxygene conceptband, die de luchtkwaliteit verbetert, betreft de Goodyear Aero Concept een zwevende band. De spaken van deze conceptband zijn stevig genoeg om het gewicht van de auto te dragen en stellen deze in staat om gewoon over de weg te rijden. Dezelfde spaken kunnen – indien de band horizontaal gekanteld wordt – converteren naar een schroef-stand en werken als propellers om de auto verticaal op te kunnen laten stijgen.

De kanteling van de banden wordt uitgevoerd door magnetische krachten voor het verkrijgen van een wrijvingsloze voortstuwing.

 

Goodyear autoband concept voor zelfrijdende auto's

© Goodyear

Een intelligente band die problemen kan voorzien

De nieuwe conceptband van Goodyear beschikt over een hoge mate van kunstmatige intelligentie. Dankzij een geïntegreerde processor vol met KI-snufjes, is de conceptband in staat de door de sensors in de band afgegeven informatie te combineren met de communicatie tussen de voertuigen onderling en tussen het voertuig en de infrastructuur. Na analyse van deze data, kan de processor het voertuig acties aanbevelen (in de vlieg- of rijstand), of eventuele aan de band verbonden problemen identificeren en oplossen, nog voordat deze plaatsvinden.

Profiel en spaken van de Goodyear Aero conceptband

© Goodyear

Een conceptband ter inspiratie van de mobiliteit van morgen

Hoewel de Aero een onderzoeksconcept blijft, worden sommige technologische ontdekkingen van dit onderzoek nu verder uitgewerkt door Goodyear. Deze zullen wellicht de basis vormen voor nieuwe producten van het merk. “De conceptbanden van Goodyear zijn bestemd voor het starten en het verrijken van een debat over banden en vervoertechnologieën gericht op een nieuwe ecologische mobiliteit”, verklaarde Chris Helsel, directeur technologie bij Goodyear. Hiermee onderstreept hij opnieuw de inzet van de bandenfabriaknt binnen de ontwikkeling van de mobiliteit van morgen.

LEES OOK

Pirelli geeft in Genève zijn P Zero show weg

Op de internationale Autosalon van Genève heeft Pirelli zijn P Zero reeks in de schijnwerpers gezet. Met name de nieuwe specifieke ‘Elect’ markering en de lancering van de OE ‘Color Edition’ banden stalen de show.

Goodyear Golden Sahara II: het autonome concept uit de jaren 50 met doorschijnende banden

De Amerikaanse fabrikant Goodyear presenteerde een concept uit de jaren 50 met doorschijnende banden. De na al deze jaren teruggevonden: ‘Golden Sahara II’ is te zien op de Internationale Autosalon van Genève.

Hankook rust de nieuwe Ford Focus Active uit met zijn Ventus Prime 3 zomerband

De Zuid-Koreaanse bandenfabrikant Hankook heeft aangekondigd dat hij de eerste uitrusting van de nieuwe Ford Focus zal verzorgen met hun Ventus Prime 3 band.

Nokian Tyres en Europese automobilisten ontwerpen de banden van de toekomst

De Finse bandenfabrikant Nokian Tyres heeft een online enquête gehouden onder bestuurders uit vijf Europese landen. De onderzoeksvraag: beschrijf de autoband van de toekomst.