Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Hankook Ventur S1 evo2 met Sound Absorber technologie voor nieuwe Opel Insignia

Hankook maakt bekend dat de Ventus S1 evo2 gebruikt zal worden als eerste uitrusting voor de Opel Insignia. Deze band is voorzien van de geluidsreducerende technologie ‘Sound Absorber’.

Opel Insignia - Hankook Ventus S1 evo2

Sommige modellen van de nieuwe Opel Insignia worden voor de eerste uitrusting voorzien van de Hankook Ventus S1 evo2 banden - Copyright © Opel

Aangepast aan de stijl van de nieuwe Insignia

Om ‘Grand Sport’ en ‘Sport Tourer’ van de 2e generatie van de populaire sedan uit te rusten, deed Opel beroep op de Zuid-Koreaanse fabrikant. Deze Insignia modellen van 2017 zullen op de ultra high performance Hankook Ventur S1 Evo2 banden rijden in de maat 245/45 R18 96W.

Hankook werkte nauw samen met Opel om een band te leveren die aan de eisen van dit nieuwe voertuig voldoet. De Insignia van de Duitse fabrikant, die deze zomer trouwens werd opgekocht door de PSA groep, heeft een vermogen tot op 260 pk (naargelang het model). Banden met een sportief profiel waren dus een vereiste.

Hankook_Ventus_S1_evo2

Copyright © Hankook

De silica compound van de band zorgt voor een verlaagde rolweerstand en de band maakt tevens gebruik van een technologie de het contact met de weg verbetert. Het blokontwerp is geïnspireerd op de DTM (“Deutsche Tourenwagen Masters”, Duits toerwagen kampioenschap). In combinatie met de indeling van de buitenste groeven garandeert dit grip gedurende de hele levensduur van de band, zowel op natte als droge wegen.

De Sound Absorber technologie

Ook de geluidsreducerende ‘Sound Absorber’ technologie van Hankook is in de band verwerkt. Deze technologie houdt in dat er een laag polyurethaanschuim aan de binnenzijde van de band wordt aangebracht. Hierdoor wordt het luchtvolume dat voelbare trillingen veroorzaakt in de auto vermindert. 

LEES OOK

Bridgestone banden als eerste uitrusting onder Audi A7 en Renault Mégane RS

Op de internationale Autosalon van Genève heeft Bridgestone aangekondigd dat het de zomerbanden voor de eerste uitrusting van de Audi A7 en de Renault Mégane RS zal leveren.

Goodyear onthult intelligente band voor beheerders van wagenparken

Op de internationale Autosalon van Genève heeft Goodyear een prototype van een intelligente band voor de beheerders van wagenparken gepresenteerd.

Cyber Car: de nieuwe geconnecteerde rijomgeving van Pirelli banden

Op de 88e internationale Autosalon van Genève, heeft Pirelli een nieuw systeem onthuld om de band met het voertuig te verbinden: Cyber Car.

Goodyear presenteert de nieuwe Electric Drive technologie voor efficiënte banden

Goodyear heeft op de internationale autosalon van Genève zijn nieuwe technologie voor elektrische voertuigen, de Electric Drive, onthuld.