Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Het succes van Continental op de OE markt

De grootste Europese autofabrikanten kiezen Continental banden voor de eerste uitrusting

Continental succesmarkt OE

© Continental

Een hoofdrolspeler op de OE markt

Ongeveer een derde van de nieuw verkochte auto’s in Europa is uitgerust met banden van de Duitse fabrikant Continental. Voor de bestsellers zoals de Volkswagen Golf, de Renault Clio of Ford Fiesta, zijn de Continental banden voor 9 van de 10 modellen gehomologeerd. Dankzij optimaal comfort, zelfs op hoge snelheid, rusten de producten van de firma uit Hannover de meest luxe sportauto’s zoals Porsche, Maserati, Maybach of anders nog Rolls-Royce uit. Fabrikanten van elektrische voertuigen zoals Audi, Tesla en Renault stellen voornamelijk de uiterst lage rolweerstand van de Continental banden op prijs. 

Continental heeft echter niet alleen een Europees klantenbestand: Aziatische autofabrikanten zoals Hyundai doen eveneens graag een beroep op de knowhow van de Duitse fabrikant. 

Dit succes bij de autofabrikanten werd verkregen dankzij de grote expertise van de Continental ingenieurs en de samenwerking met de overige, in remmen en chassis gespecialiseerde afdelingen van het bedrijf. Om te voldoen aan de specifieke vereisten van elke autofabrikant, worden de banden zorgvuldig ontwikkeld en getest tot ze aan de gevraagde eigenschappen voldoen. Deze banden zijn voorzien van een speciale markering om de homologatie aan te duiden. Het ’MO’ logo, duidt bijvoorbeeld banden voor Mercedes aan, terwijl producten voor BMW gemarkeerd zijn met een ster (*).

Nieuwe samenwerkingen in het vooruitzicht

Continental heeft onlangs nieuwe OE samenwerkingscontracten ondertekend, met name voor de Audi e-tron en voor de levering van zomer- en winterbanden van de Q8/SQ8. De fabrikant zal tevens banden voor de eerste uitrusting aanbieden voor de BMW X7, X3M, X3 en Z4, evenals voor de superluxe Rolls-Royce Cullinan. Ook zal Porsche voortaan beroep doen op de knowhow van Continental voor zijn winterbanden.

LEES OOK

Conti CARE: de Continental conceptband van morgen

De Duitse fabrikant Continental was aanwezig op de IAA autobeurs te Frankfurt. Hij presenteerde zijn innovatieve conceptband die gelinkt is aan een geconnecteerde velg voor een optimaal beheer van de mobiliteit.

Michelin als virtuele bandenleverancier in het Gran Turismo Sport videospel

De Franse bandenfabrikant Michelin heeft een samenwerking met Sony en PlayStation aangekondigd om de officiële partner voor de bandentechnologie in het racespel Gran Turismo te worden.

Toyo Tires lanceert zijn eerste Europese R&D center

De Japanse fabrikant Toyo Tires heeft de opening van een nieuw Onderzoeks- en Ontwikkelingscenter in Duitsland bekend gemaakt. Dit is het eerste technische center van het merk in Europa.

Falken Tyre ontwikkelt een chip waarmee de door de banden opgewekte energie opgevangen kan worden

De Japanse fabrikant Falken Type werkt een technologie uit om de door de rotatie en de vervorming van de banden opgewekte elektriciteit te kunnen gebruiken.