Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Het succes van Continental op de OE markt

De grootste Europese autofabrikanten kiezen Continental banden voor de eerste uitrusting

Continental succesmarkt OE

© Continental

Een hoofdrolspeler op de OE markt

Ongeveer een derde van de nieuw verkochte auto’s in Europa is uitgerust met banden van de Duitse fabrikant Continental. Voor de bestsellers zoals de Volkswagen Golf, de Renault Clio of Ford Fiesta, zijn de Continental banden voor 9 van de 10 modellen gehomologeerd. Dankzij optimaal comfort, zelfs op hoge snelheid, rusten de producten van de firma uit Hannover de meest luxe sportauto’s zoals Porsche, Maserati, Maybach of anders nog Rolls-Royce uit. Fabrikanten van elektrische voertuigen zoals Audi, Tesla en Renault stellen voornamelijk de uiterst lage rolweerstand van de Continental banden op prijs. 

Continental heeft echter niet alleen een Europees klantenbestand: Aziatische autofabrikanten zoals Hyundai doen eveneens graag een beroep op de knowhow van de Duitse fabrikant. 

Dit succes bij de autofabrikanten werd verkregen dankzij de grote expertise van de Continental ingenieurs en de samenwerking met de overige, in remmen en chassis gespecialiseerde afdelingen van het bedrijf. Om te voldoen aan de specifieke vereisten van elke autofabrikant, worden de banden zorgvuldig ontwikkeld en getest tot ze aan de gevraagde eigenschappen voldoen. Deze banden zijn voorzien van een speciale markering om de homologatie aan te duiden. Het ’MO’ logo, duidt bijvoorbeeld banden voor Mercedes aan, terwijl producten voor BMW gemarkeerd zijn met een ster (*).

Nieuwe samenwerkingen in het vooruitzicht

Continental heeft onlangs nieuwe OE samenwerkingscontracten ondertekend, met name voor de Audi e-tron en voor de levering van zomer- en winterbanden van de Q8/SQ8. De fabrikant zal tevens banden voor de eerste uitrusting aanbieden voor de BMW X7, X3M, X3 en Z4, evenals voor de superluxe Rolls-Royce Cullinan. Ook zal Porsche voortaan beroep doen op de knowhow van Continental voor zijn winterbanden.

LEES OOK

Nokian SnapSkan viert de miljoenste scan

De door Nokian Tyres ontworpen digitale SnapSkan bandenanalyseservice heeft in mei de 1 miljoen bandenscans bereikt. De resultaten van deze in Finland uitgevoerde scans wijzen uit dat 10% van de Finse bestuurders met banden rijden die in een gevaarlijke staat verkeren.

Enliten: Bridgestone technologie voor groenere banden

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone heeft zijn nieuwe ‘Enliten’ technologie voor groenere banden onthuld. Deze maakt het mogelijk de rolweerstand, het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot tot 20% te verlagen.

Pirelli en Puma ontwerpen op racesport geïnspireerde schoen

De Italiaanse fabrikant Pirelli heeft een model schoenen onthuld dat is ontworpen in samenwerking met het merk Puma. Het resultaat: een op Pirelli banden en de racesport geïnspireerde Replicat-X model dat een aanvulling vormt op de Pirelli Design collectie.

Nokian Tyres zet zich in voor groenere banden

De Finse fabrikant Nokian Tyres zet zijn beste beentje voor om “groenere” en dus milieuvriendelijkere banden te ontwerpen. De vernieuwingen moeten het mogelijk maken om - op Europees niveau - miljoenen liters brandstof te besparen.