Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Het succes van Continental op de OE markt

De grootste Europese autofabrikanten kiezen Continental banden voor de eerste uitrusting

Continental succesmarkt OE

© Continental

Een hoofdrolspeler op de OE markt

Ongeveer een derde van de nieuw verkochte auto’s in Europa is uitgerust met banden van de Duitse fabrikant Continental. Voor de bestsellers zoals de Volkswagen Golf, de Renault Clio of Ford Fiesta, zijn de Continental banden voor 9 van de 10 modellen gehomologeerd. Dankzij optimaal comfort, zelfs op hoge snelheid, rusten de producten van de firma uit Hannover de meest luxe sportauto’s zoals Porsche, Maserati, Maybach of anders nog Rolls-Royce uit. Fabrikanten van elektrische voertuigen zoals Audi, Tesla en Renault stellen voornamelijk de uiterst lage rolweerstand van de Continental banden op prijs. 

Continental heeft echter niet alleen een Europees klantenbestand: Aziatische autofabrikanten zoals Hyundai doen eveneens graag een beroep op de knowhow van de Duitse fabrikant. 

Dit succes bij de autofabrikanten werd verkregen dankzij de grote expertise van de Continental ingenieurs en de samenwerking met de overige, in remmen en chassis gespecialiseerde afdelingen van het bedrijf. Om te voldoen aan de specifieke vereisten van elke autofabrikant, worden de banden zorgvuldig ontwikkeld en getest tot ze aan de gevraagde eigenschappen voldoen. Deze banden zijn voorzien van een speciale markering om de homologatie aan te duiden. Het ’MO’ logo, duidt bijvoorbeeld banden voor Mercedes aan, terwijl producten voor BMW gemarkeerd zijn met een ster (*).

Nieuwe samenwerkingen in het vooruitzicht

Continental heeft onlangs nieuwe OE samenwerkingscontracten ondertekend, met name voor de Audi e-tron en voor de levering van zomer- en winterbanden van de Q8/SQ8. De fabrikant zal tevens banden voor de eerste uitrusting aanbieden voor de BMW X7, X3M, X3 en Z4, evenals voor de superluxe Rolls-Royce Cullinan. Ook zal Porsche voortaan beroep doen op de knowhow van Continental voor zijn winterbanden.

LEES OOK

Covid-19: Michelin gaat 1 miljoen herbruikbare maskers per week produceren

Industriegiganten komen in actie tegen het coronavirus. Michelin heeft aangekondigd dat 10 van zijn Europese fabrieken deelnemen aan de strijd door FFP1 en FFP2 maskers te produceren en te leveren.

Goodyear onder de Lexus LF-30: een band om de motor te koelen tijdens het rijden

De Autosalon van Genève 2020 was opnieuw de gelegenheid om innovatieve projecten voor de mobiliteit van morgen te presenteren. Tijdens dit evenement werd de elektrische concept car Lexus LF-30 onthuld. Deze is uitgerust met vier Goodyear conceptbanden ontworpen om de innovatieve eigenschappen van deze luxe auto te ondersteunen.

Auto in een ander jasje à la Pirelli en Junya Watanabe tijdens de Parijs Fashion Week

Kleding dragen van vermaarde bandenmerken is in. Pirelli en de modeontwerper Junya Watanabe Man hebben hun nieuwe herfst-winter collectie voor 2020, bestaande uit vier modellen, gepresenteerd tijdens de Parijs Fashion Week. Een gedurfde lijn die vintage mode met autosport combineert.

Op welke manier dragen de bandenmerken bij aan de strijd tegen klimaatverandering?

De milieuproblematiek raakt iedereen en bedrijven en consumenten zoeken dan ook ecologische en duurzame oplossingen om de schade zoveel mogelijk te beperken. De bandensector ontsnapt hier niet aan. Bij het produceren van banden wordt gebruik gemaakt van natuurlijke en chemische grondstoffen. Afgedankte banden vereisen een omvangrijk recyclingproces, als deze al niet in de natuur worden gedumpt. Hoe kunnen de fabrikanten hun ecologische voetafdruk verkleinen? Hoe zetten bandenfabrikanten zich in voor een duurzame, groene groei?