Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

IAA Frankfurt 2017: Continental toont nieuwe prototypes ContiSense en ContiAdapt

Continental onthulde tijdens het Internationale Autosalon van Frankfurt (IAA) twee nieuwe concepttechnologieën voor banden. Weer een nieuwe innovatie van de Duitse fabrikant die op korte termijn intelligente autobanden op de markt wil brengen.

Continental_pneu_concept

De ContiAdapt technologie stelt de band in staat de bandenspanning aan de wegomstandigheden aan te passen. © Continental

Twee prototypes

Op elk autosalon worden er nieuwe conceptbanden gepresenteerd. Deze keer is het Continental die met twee intelligente bandentechnologieën een visie op de mobiliteit van de toekomst onthuld. Tijdens het Internationale Autosalon van Frankfurt (IAA) onthulde de Duitse fabrikant de ContiSense en ContiAdapt. Deze twee innovaties stellen een band in staat zich aan de weersomstandigheden aan te passen en de staat van de band te controleren.

ContiSense, controle tot in de details

ContiSense bestaat uit een netwerk van sensors verwerkt in het rubber. Alle informatie van de band wordt via een elektrisch circuit aan het centrale systeem van de auto of een smartphone applicatie doorgegeven. Dit sensornetwerk zal tevens eenvoudiger lekken kunnen herkennen. Wanneer iets in het loopvlak van de band doordringt, wordt er onmiddellijk een waarschuwing uitgestuurd, veel sneller dan de meeste hedendaagse technologieën dat kunen.

ContiSense

© Continental

ContiAdapt, past zich aan alle situaties aan

De ContiAdapt en de microcompressoren die geïntegreerd zijn in het wiel passen de druk en de breedte van de band aan naargelang de rijomstandigheden. Continental ontwierp het systeem zodanig dat indien nodig, de maat en de breedte van het contactvlak kan worden gewijzigd voor verhoogde veiligheid en optimaal rijcomfort.

Er zijn in totaal 4 combinaties mogelijk. De band kan zich aanpassen op natte, hobbelige, gladde en droge wegen. Op droge wegen verhoogt de band bijvoorbeeld de spanning om een smaller contactvlak let de weg te creëren en dus een lagere rolweerstand te verkrijgen. Het ContiAdapt systeem laat de band toe tot onder 1 bar te zakken om zo het voertuig te helpen los komen uit diepe sneeuw en te rijden bij ijzel.

ContiAdapt_Francfort

© rezulteo

Een alles-in-1 band

Om deze twee technologieën zo goed mogelijk met elkaar te kunnen combineren, heeft Continental een conceptband gepresenteerd. Het rolvlak telt 3 verschillende zones en kan naargelang de druk dat de ContiAdapt instelt op alle oppervlakken rijden. Deze band is voornamelijk ontworpen voor zelfrijdende en elektrische auto’s en heeft een langere levensduur waardoor ook de impact op het milieu verlaagd wordt.

LEES OOK

Yokohama Advan Sport V105 verkrijgbaar als eerste uitrusting voor de BMW X3

De Japanse Fabrikant Yokohama heeft aangekondigd dat ze de eerste uitrusting voor de nieuwe BMW X3 zullen verzorgen met de Advan Sport V105.

Hankook banden als eerste uitrusting onder de nieuwe Citroën C3 Aircross

De Koreaanse fabrikant Hankook heeft de details van zijn samenwerking met de Franse autofabrikant Citroën onthuld. Deze betreft de levering van all season en zomerbanden voor de eerste uitrusting van de nieuwe C3 Aircross.

Avon Tyres sponsort het Bloodhound project: een supersonische samenwerking!

De Britse bandenfabrikant Avon Tyres heeft aangekondigd het project voor de supersonische Bloodhound SSC auto te steunen. Dit project wil het wereldwijde snelheidsrecord op land verbreken en zo de interesse voor wetenschap en technologie van de toekomstige generatie stimuleren.

Continental zet een wereldrecord neer dankzij de op hun banden geïnspireerde grip van schoenzolen

In het kader van zijn samenwerking met Adidas, heeft de Duitse bandenfabrikant Continental een gooi gedaan naar het wereldrecord 50m sprinten op een skischans. De bandenfabrikant wilde hiermee de efficiëntie van de op hun bandentechnologie gebaseerde zolen aantonen.