Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Michelin als virtuele bandenleverancier in het Gran Turismo Sport videospel

De Franse bandenfabrikant Michelin heeft een samenwerking met Sony en PlayStation aangekondigd om de officiële partner voor de bandentechnologie in het racespel Gran Turismo te worden.

Michelin speelt een rol in de Gran Turismo Sport game

Michelin speelt een rol in de Gran Turismo Sport game © Michelin & Polyphony Digital

Van circuits tot spelcomputers

De in 2017 uitgebrachte game Gran Turismo Sport is één van de succesnummers van de Sony ontwerpers. Deze uiterst realistische en exclusieve game voor PlayStation nodigt Michelin uit op zijn virtuele circuits voor een unieke samenwerking. De fabrikant wordt de officiële bandenleverancier van het spel evenals een technische partner. Dankzij dit meerjarige contact is het merk van het Michelinmannetje via een gratis update in talloze situaties in het Gran Turismo Sport spel te zien.

Er komt tevens een nieuwe Michelin afdeling in het ‘Brand Central’, het virtuele museum van Gran Turismo Sport. Hier vind je gedetailleerde informatie over het merk en wordt de rijke historie en de band van het merk met de autosport, de innovatie en het autoracen toegelicht. Michelin maakt tevens deel uit van tuning opties van het spel zodat de spelers strategieën kunnen uitstippelen door banden met hard, middelzacht of zacht rubber te kiezen.

Een zowel virtuele als fysieke samenwerking

Michelin zal, buiten de game om, tevens in beeld komen tijdens de bijbehorende E-sports-toernooien, met name tijdens de derde etappe van de door de FIA georganiseerde World Tour Live van het Gran Turismo Championship. Deze organisatie is zeker geen onbekende voor het merk. Michelin werkte al samen met de FIA tijdens talloze overige wedstrijden zoals het World Endurance Championship of anders nog de Formule E.  

Michelin gebruikt de tijdens deze kampioenschappen verworven informatie voor de ontwikkeling van nieuwe banden. In het kader van zijn samenwerking met Gran Turismo Sport, deelt de fabrikant talloze reële gegevens met Sony opdat het spel de complexiteit van de bandenprestaties zo reëel mogelijk kan weergeven.

“Michelin ontwikkelt en ontwerpt virtuele banden op virtuele voertuigen, zelfs nog voordat deze geproduceerd worden” aldus Scot Clark, uitvoerend vicevoorzitter van de regio Noord- en Zuid-Amerika van de Michelin groep en verantwoordelijk voor de sectoren automobiel, autosport en belevingen. “Deze innovaties worden vervolgens op extreem nauwkeurige wijze aangepast aan echte banden op echte voertuigen. Door deze technologie te combineren met de gegevens van de autosport, kan Sony de strategische, aan de bandenkeuze verbonden aspecten van de game verbeteren. Op de langere termijn helpt dit om mensen te laten beseffen hoe belangrijk de rol van Michelin is bij het optimaliseren van de prestaties van een voertuig”.

Bekijk de presentatievideo van Michelin in Gran Turismo Sport: :

LEES OOK

Auto in een ander jasje à la Pirelli en Junya Watanabe tijdens de Parijs Fashion Week

Kleding dragen van vermaarde bandenmerken is in. Pirelli en de modeontwerper Junya Watanabe Man hebben hun nieuwe herfst-winter collectie voor 2020, bestaande uit vier modellen, gepresenteerd tijdens de Parijs Fashion Week. Een gedurfde lijn die vintage mode met autosport combineert.

Op welke manier dragen de bandenmerken bij aan de strijd tegen klimaatverandering?

De milieuproblematiek raakt iedereen en bedrijven en consumenten zoeken dan ook ecologische en duurzame oplossingen om de schade zoveel mogelijk te beperken. De bandensector ontsnapt hier niet aan. Bij het produceren van banden wordt gebruik gemaakt van natuurlijke en chemische grondstoffen. Afgedankte banden vereisen een omvangrijk recyclingproces, als deze al niet in de natuur worden gedumpt. Hoe kunnen de fabrikanten hun ecologische voetafdruk verkleinen? Hoe zetten bandenfabrikanten zich in voor een duurzame, groene groei?

De tubeless band: beschrijving en geschiedenis van de moderne band

Tubeless banden zijn banden zonder binnenbanden. Sinds de uitvinding ervan, meer dan 90 jaar geleden, zijn ze steeds populairder geworden. Tubeless banden worden tegenwoordig gebruikt voor motoren, fietsen, atb’s en auto’s. Maar hoe is deze band ontstaan? Wie heeft de tubeless band uitgevonden? Lees verder om alles te weten te komen.

Een nieuwe soort ontdekt in het Michelin Ouro Verde reservaat

De wetenschappers van het ecologische Michelin Ouro Verde reservaat hebben een tot nu toe voor Bahia onbekende insectensoort ontdekt. Dit is uiteraard goed nieuws in deze moeilijke tijden voor de biodiversiteit van de planeet.