Vergelijk autobanden tegen de laagste prijs!

Hankook, vanaf 2022 bandenpartner voor de Formule E

Vanaf 2022 zal het Hankook Michelin vervangen als bandenleverancier voor de Formule E. De inzet van het bedrijf voor de duurzame ontwikkeling en energiebesparingen sluit nauw aan bij die van de FIA voor de enige race ter wereld met 100% elektrische auto’s.

Hankook wordt bandenleverancier voor de elektrische racewagens van de Formule E

© Hankook

Hankook banden onder de nieuwe Gen3 racewagen

De FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) heeft onlangs aangekondigd dat Hankook vanaf het seizoen 2022-2023 de officiële bandenleverancier van de Formule E wordt.

De elektrische racewagens zullen worden uitgerust met banden van het Zuid-Koreaanse merk. Hankook is reeds actief binnen het autoracen via de DTM en W Series, en zelfs bij de virtuele eSport races! Vanaf het seizoen 2022 zullen de Hankook banden onder de nieuwe Gen3 versie van racewagens gemonteerd worden. Dit nieuwe model elektrische racewagen heeft een vermogen van 350 kW, wat ongeveer gelijk staat aan 475 pk. Dit voertuig wordt dus veel krachtiger dan zijn voorganger, de Gen2, een vermogen van 250 kW had.  

De Formule E, die in het hart van diverse wereldsteden wordt afgelegd, is de enige volledig elektrische race. Met dit partnership wil Hankook zijn inzet voor de milieubescherming bekrachtigen: duurzame banden van biologisch verantwoorde materialen die hoogwaardige prestaties leveren.

Hoe bestrijden de bandenmerken de klimaatverandering?

Hankook zet zich in voor duurzame ontwikkeling

Hankook volgt Michelin op die vanaf het begin in 2014 bij de Formule E betrokken was en met wie de overeenkomst in 2021 afloopt. De Koreaanse fabrikant verwacht veel van deze competitie en deelt de trend van de FIA om duurzaamheid en energiebesparingen onder de aandacht te brengen. Het bandenmerk kreeg in de EvoVadis rating de Platinum Award toegekend, de hoogste onderscheiding voor MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen).

“Onze bedrijfsfilosofie sluit aan bij de overgang van de Formule E naar duurzame groei en we zijn blij om als partner van de Gen3 deel uit te mogen maken van dit traject. Het is indrukwekkend te zien hoe de FIA en de Formule E kampioenschappen zich over de klimaatverandering en de luchtvervuiling in de steden buigen: door het gebruik van elektrische auto’s te promoten via deze serie van 100% elektrische races brengen ze deze problemen onder de aandacht van een breed internationaal publiek,”, verklaart Sooil Lee, Hankook Tire &Technology President & COO over deze nieuwe samenwerking.

LEES OOK

De Michelin Pilot Sport Cup 2 wordt dankzij Bugatti de snelste straatlegale band ter wereld

Een met Michelin Pilot Sport Cup 2 banden uitgeruste Bugatti Chiron is de eerste, enigszins aangepaste in serie geproduceerde auto die de symbolische grens van 300 mijl per uur overschreden heeft*.

Hankook blijft tot in 2023 de exclusieve leverancier van het DTM

De Zuid-Koreaanse fabrikant Hankook Tire en het internationale toerwagen kampioenschap DTM verlengen hun contract met vier jaar.

De Michelin Pilot Sport 4S af-fabriek onder BMW

De Franse fabrikant Michelin heeft aangekondigd dat hun high performance band Pilot Sport 4S is gehomologeerd voor de eerste uitrusting van de nieuwe BMW X3 M en X4 M modellen.

Goodyear maakt zijn comeback binnen de langeafstandsraces en de 24 uur van Le Mans

De Amerikaanse bandenfabrikant Goodyear heeft zijn comeback voor het seizoen 2019/2020 aangekondigd binnen de FIA WEC Endurorace. Het merk ontwikkelde hiervoor een nieuwe bandenreeks