Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Michelin Pilot Sport Cup 2 R banden op maat voor de Ferrari 488 Pista

De Michelin Pilot Sport Cup 2 R is dé semi slick band die alle records op zijn naam heeft staan. Hij werd onlangs gehomologeerd voor de Ferrari 488 Pista. Een specifieke OE-versie van deze band die speciaal ontworpen werd voor dit buitengewone model auto.

Michelin Pilot Sport Cup 2 R

De Michelin Pilot Sport Cup 2 R K1 als OE band onder de Ferrari 488 Pista © Michelin

Een methodische ontwikkeling

Na de Porsche GT2 RS en GT3, richt Michelin zich tot Ferrari eigenaren. De Franse bandenfabrikant heeft aangekondigd dat zijn Pilot Sport Cup 2 R ultrasportband gehomologeerd zal worden als OE band voor de nieuwe Ferrari 488 Pista. Deze nieuwe band met het K1 logo werd specifiek ontworpen voor deze buitengewone supercar met een V8 bi-turbo motor van maar liefst 720 pk. Een dergelijke krachtige auto behoeft krachtige banden. De straatlegale Pilot Sport Cup 2 R maakt het mogelijk optimaal van het sportkarakter van deze supercar met een topsnelheid van 340 km/uur te genieten.

Michelin heeft een band ontworpen die voldoet aan de vereisten van Ferrari met name wat betreft grip op circuit. De testcoureurs van het Italiaanse automerk hebben samengewerkt met de ingenieurs van de fabrikant om deze speciale band te ontwikkelen. Ze hebben gebruikgemaakt van de door Michelin gecreëerde ‘TameTire’ simulatiesoftware voor het modelleren van banden, om de PSC2 R op virtuele wijze te testen alvorens het circuit op te gaan. Dankzij deze oplossing heeft de ultrasportband van Michelin een 10% groter contactvlak voor 5% meer grip, vergeleken met de klassieke versie van de Pilot Sport Cup 2.

Ferrari 488 Pista

© Ferrari

"De uitdaging bestond eruit de gripgrenzen van de Pista 488 naar een hoger plan te tillen. Dankzij de ‘R’ versie van de Pilot Sport Cup 2, hebben we de prestaties op circuit op aanzienlijke wijze verbeterd. Daarnaast blijven het rijplezier en de voor de Ferrari 488 Pista kenmerkende snelle stuurreacties behouden”, aldus Pierre Chaput, de ingenieur verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de band voor deze supercar.

De band die alle records op zijn naam zet

Porsche en Michelin werkten samen voor de 911 GT2 RS en de GT3 RS met de Pilot Sport Cup 2 R banden op het circuit van de Nürburgring. Het resultaat: een rondetijd van minder dan 7 minuten waarmee de GT2 RS de snelste wegauto ooit op dit legendarische circuit is geworden.

Verkoop van de Pilot Sport Cup 2 R

De Michelin Pilot Sport Cup 2 R K1 semi slick band is vanaf nu verkrijgbaar als optie voor de Ferrari 488 Pista in de bandenmaat 245/35 ZR20 95Y voor de voorwielen en de maat 305/30 ZR20 103Y voor de achterwielen.

LEES OOK

De Michelin Pilot Sport Cup 2 wordt dankzij Bugatti de snelste straatlegale band ter wereld

Een met Michelin Pilot Sport Cup 2 banden uitgeruste Bugatti Chiron is de eerste, enigszins aangepaste in serie geproduceerde auto die de symbolische grens van 300 mijl per uur overschreden heeft*.

Hankook blijft tot in 2023 de exclusieve leverancier van het DTM

De Zuid-Koreaanse fabrikant Hankook Tire en het internationale toerwagen kampioenschap DTM verlengen hun contract met vier jaar.

De Michelin Pilot Sport 4S af-fabriek onder BMW

De Franse fabrikant Michelin heeft aangekondigd dat hun high performance band Pilot Sport 4S is gehomologeerd voor de eerste uitrusting van de nieuwe BMW X3 M en X4 M modellen.

Goodyear maakt zijn comeback binnen de langeafstandsraces en de 24 uur van Le Mans

De Amerikaanse bandenfabrikant Goodyear heeft zijn comeback voor het seizoen 2019/2020 aangekondigd binnen de FIA WEC Endurorace. Het merk ontwikkelde hiervoor een nieuwe bandenreeks