Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Michelin Pilot Sport Cup 2 R banden op maat voor de Ferrari 488 Pista

De Michelin Pilot Sport Cup 2 R is dé semi slick band die alle records op zijn naam heeft staan. Hij werd onlangs gehomologeerd voor de Ferrari 488 Pista. Een specifieke OE-versie van deze band die speciaal ontworpen werd voor dit buitengewone model auto.

Michelin Pilot Sport Cup 2 R

De Michelin Pilot Sport Cup 2 R K1 als OE band onder de Ferrari 488 Pista © Michelin

Een methodische ontwikkeling

Na de Porsche GT2 RS en GT3, richt Michelin zich tot Ferrari eigenaren. De Franse bandenfabrikant heeft aangekondigd dat zijn Pilot Sport Cup 2 R ultrasportband gehomologeerd zal worden als OE band voor de nieuwe Ferrari 488 Pista. Deze nieuwe band met het K1 logo werd specifiek ontworpen voor deze buitengewone supercar met een V8 bi-turbo motor van maar liefst 720 pk. Een dergelijke krachtige auto behoeft krachtige banden. De straatlegale Pilot Sport Cup 2 R maakt het mogelijk optimaal van het sportkarakter van deze supercar met een topsnelheid van 340 km/uur te genieten.

Michelin heeft een band ontworpen die voldoet aan de vereisten van Ferrari met name wat betreft grip op circuit. De testcoureurs van het Italiaanse automerk hebben samengewerkt met de ingenieurs van de fabrikant om deze speciale band te ontwikkelen. Ze hebben gebruikgemaakt van de door Michelin gecreëerde ‘TameTire’ simulatiesoftware voor het modelleren van banden, om de PSC2 R op virtuele wijze te testen alvorens het circuit op te gaan. Dankzij deze oplossing heeft de ultrasportband van Michelin een 10% groter contactvlak voor 5% meer grip, vergeleken met de klassieke versie van de Pilot Sport Cup 2.

Ferrari 488 Pista

© Ferrari

"De uitdaging bestond eruit de gripgrenzen van de Pista 488 naar een hoger plan te tillen. Dankzij de ‘R’ versie van de Pilot Sport Cup 2, hebben we de prestaties op circuit op aanzienlijke wijze verbeterd. Daarnaast blijven het rijplezier en de voor de Ferrari 488 Pista kenmerkende snelle stuurreacties behouden”, aldus Pierre Chaput, de ingenieur verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de band voor deze supercar.

De band die alle records op zijn naam zet

Porsche en Michelin werkten samen voor de 911 GT2 RS en de GT3 RS met de Pilot Sport Cup 2 R banden op het circuit van de Nürburgring. Het resultaat: een rondetijd van minder dan 7 minuten waarmee de GT2 RS de snelste wegauto ooit op dit legendarische circuit is geworden.

Verkoop van de Pilot Sport Cup 2 R

De Michelin Pilot Sport Cup 2 R K1 semi slick band is vanaf nu verkrijgbaar als optie voor de Ferrari 488 Pista in de bandenmaat 245/35 ZR20 95Y voor de voorwielen en de maat 305/30 ZR20 103Y voor de achterwielen.

LEES OOK

Top semi slick banden 2019: de 8 beste straatlegale sportbanden

De ‘semi slick sector’ kent een snelle groei. Fabrikanten gericht op super- en hypercars richten zich als nooit tevoren op de bandenkeuze om nieuwe records op het circuit neer te zetten. rezulteo biedt je een greep uit de beste, op de markt verkrijgbare en straaglegale semi slick banden met zowel premium producten als instapmodellen.

Pirelli blijft de exclusieve leverancier voor de Formule 1 banden

Tijdens de Grote Prijs van Abou Dabi heeft de Fédération Internationale de l’Automobile bevestigd dat Pirelli tot het seizoen 2023 de enige bandenleverancier voor de Formule 1 blijft.

Bridgestone banden als OE-montage onder de Mégane R.S. Trophy

Bridgestone heeft aangekondigd dat hij als enige de OE-banden zal leveren voor de nieuwe Renault Mégane R.S. Trophy. De keuze viel op de Potenza S001 en S007 banden.

De McLaren 600LT sportauto rijdt de fabriek uit op Pirelli banden

Pirelli en McLaren hebben hun samenwerking voor het nieuwe voertuig van het Engelse merk aangekondigd. De McLaren 600LT wordt voor de eerste uitrusting voorzien van Pirelli P Zero Trofeo R banden.