Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Renault Megane RS Trophy-R & Bridgestone zorgen voor record op de Nürburgring

Renault heeft onlangs de Megane RS Trophy-R gepresenteerd; de meest prestatievolle, compacte sportauto uit de geschiedenis. Zijn efficiëntie werd bewezen tijdens een spectaculaire tijdrit op het circuit van de Nürburgring. Deze sportauto onderging tal van wijzigingen en is uitgerust met de prestatievolle Bridgestone Potenza S007 banden.

Renault Megane RS Trophy-R Bridgestone S007

De nieuwe, met Bridgestone Potenza S007 banden uitgeruste Megane RS Trophy-R heeft het record van de snelste voorwielaandrijver op het circuit van de Nürburgring verbroken © Bridgestone

De Nürburgring is - voor fabrikanten die compacte sportauto’s met voorwielaandrijving aanbieden - uitgegroeid tot het strijdtoneel op het gebied van techniek, marketing en verkoopstrategieën.

De titel van ‘snelste voorwielaandrijver’ op dit Duitse circuit ging de afgelopen jaren over op verschillende fabrikanten zoals Seat (Leon Cupra), Renault (Megane RS 275 Trophy R) en Volkswagen (Golf GTi Clubsport). Tot op heden stond het record op naam van Honda met de krachtige Civic Type R. Zijn prestaties waren zo indrukwekkend dat het bijna ondenkbaar was zijn record te verslaan.

Renault liet zich echter niet uit het veld slaan. Bij de presentatie van de Megane IV RS Trophy R, stak de Franse fabrikant niet onder stoelen of banken dat deze sportauto ernaar streeft zijn concurrenten ver achter zich te laten. De rondetijd van 7’40’’100 op het circuit van de Nürburgring onderstreept dit doel. Een tijd die meer dan drie seconden lager ligt dan die van de Civic.

Renault Megane RS Trophy-R

© Bridgestone

Leveranciers

Voor een optimaal resultaat van de Megane RS, heeft Renault zich omringd met gespecialiseerde leveranciers. Brembo voor de remmen, Akrapovic voor de uitlaat, Öhlins voor de ophanging, Sabelt voor de stoelen en banken en Bridgestone voor de banden.

De bandenkeuze viel op de semi slick S007, een band voor uitzonderlijke sportauto’s die uitsluitend verkrijgbaar is in grote maten (17 t/m 20 inch). Dit resulteert in een onwaarschijnlijke efficiëntie mede dankzij de grip van deze banden en de homogene werking ervan op de wielassen.  

Bridgestone fabrikant markering rs

© Bridgestone

In de onderstaande video kun je het verbluffende record bekijken

LEES OOK

Hankook blijft tot in 2023 de exclusieve leverancier van het DTM

De Zuid-Koreaanse fabrikant Hankook Tire en het internationale toerwagen kampioenschap DTM verlengen hun contract met vier jaar.

De Michelin Pilot Sport 4S af-fabriek onder BMW

De Franse fabrikant Michelin heeft aangekondigd dat hun high performance band Pilot Sport 4S is gehomologeerd voor de eerste uitrusting van de nieuwe BMW X3 M en X4 M modellen.

Goodyear maakt zijn comeback binnen de langeafstandsraces en de 24 uur van Le Mans

De Amerikaanse bandenfabrikant Goodyear heeft zijn comeback voor het seizoen 2019/2020 aangekondigd binnen de FIA WEC Endurorace. Het merk ontwikkelde hiervoor een nieuwe bandenreeks

Volkswagen ID.R en Bridgestone zetten record neer op Nürburgring

De Volkswagen ID.R heeft onlangs het record voor elektrische voertuigen op de noordelijke lus van de Nürburgring verbroken. Een uitzonderlijke prestatie, die mogelijk werd dankzij de samenwerking met Bridgestone. Het record onderstreept de wereldwijd opkomende veranderingen op het gebied van mobiliteit.