Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Auto Bild: Michelin is fabrikant van het jaar dankzij hun testresultaten

Auto Bild heeft Michelin uitgeroepen tot ‘zomerbandenfabrikant van het jaar 2019’ dankzij de constante resultaten bij de remtesten van de vijf laatste zomerbandentesten.

Michelin is fabrikant van het jaar dankzij hun testresultaten

Auto Bild heeft Michelin de titel van beste zomerbandenfabrikant toegekend op basis van hun vijf laatste remtests © rezulteo

Michelin heeft in alle omstandigheden de kortste remweg

Auto Bild is altijd in om testen uit te voeren en blikt terug op de laatste zomerbandentesten. Het Duitse blad heeft de resultaten van hun vijf laatste zomerbanden- en alle season bandentests gegroepeerd om te bepalen welke merken de kortste remwegen hebben, ongeacht het wegdek. Dit jaar is het Michelin die de titel van fabrikant van het jaar 2019 in de wacht sleept. SUV’s, sport-, stad- of toerauto’s: de banden van het Franse merk kenmerkten zich tijdens de tests van Auto Bild door prima resultaten. Op de voet gevolgd door de banden van Pirelli en Goodyear die eveneens korte remwegen hebben bij droog of nat weer in de zomer.

Tijdens de all season SUV bandentests 2018 van Auto Bild, had de Michelin CrossClimate SUV de kortste remweg van alle geteste banden op zowel op natte als droge wegen. De SUV-versie van de CrossClimate liet hierbij de Vredestein Quatrac 5 en de Goodyear Vector 4Seasons SUV Gen-2 achter zich.

Tijdens de all season bandentest 2018 voor stadsauto’s, had alleen de Bridgestone Weather Control A005 een kortere remweg op droge en natte wegen dan de Michelin CrossClimate +, die de tweede plaats in beslag nam - vóór de Goodyear Vector 4Seasons Gen-2.

Tijdens de vergelijkende zomerbandentest 2019 voor toerauto’s, is het de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 die als beste uit de bus komt op droge en natte wegen, op enkele centimeters van de Michelin Pilot Sport 4 en de Hankook Ventus S1 evo 3.

Michelin nam niet deel aan de SUV zomerbandentest 2019, aangezien de Pilot Sport 4 SUV band nog niet uitgebracht was op het moment van de test. De Continental PremiumContact 6 en Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 banden behalen dezelfde score na het optellen van de resultaten van de tests op natte en droge wegen en hebben de kortste remweg. Ze worden op de voet gevolgd door de Hankook Ventus Prime 3 K125.

In de laatste - door Auto Bild uitgevoerde test met de beste UHP sportbanden van 2019 - heeft de Pirelli P Zero PZ4 de kortste remweg en eindigt net vóór de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 en de Continental PremiumContact 6.

LEES OOK

Test rezulteo 2019: Michelin zet zich in tegen versleten banden die gevaarlijk worden

Michelin heeft ons uitgenodigd in Wenen om via een bandentest hun inzet voor tot op de slijtgrens duurzame banden te belichten. De wet zal binnenkort worden aangepast en de Franse fabrikant onderstreept dat zij het volledig eens zijn met de acties van overheden om de veiligheid op natte wegen wat betreft versleten banden aan te pakken.

Goodyear Eagle F1 Supersport: de test van rezulteo

2019 is vooralsnog een topjaar voor sportbanden. Goodyear slaat een grote slag binnen dit sterk groeiende segment dankzij de nieuwkomer binnen de Eagle F1 reeks. Deze krijgt de naam Supersport en wordt in drie verschillende versies uitgebracht.

All season SUV bandentest van 2019: de beste all season banden volgens Auto Bild

Het tijdschrift Auto Bild heeft 7 all season banden getest onder dezelfde omstandigheden als hun normale winter- en zomerbandentesten en de resultaten met elkaar vergeleken. Het Duitse blad koos ervoor de bandenmaat 235/55 R19 voor SUV’s te testen.

Zomerbandentest 2019 voor compacte auto’s: ACE Lenkrad vergelijkt de beste banden

Het blad van de Duitse automobielclub ACE Lenkrad onthult zijn laatste zomerbandentest voor 2019. Dit jaar werden er 9 banden in de maat 205/55 R16 met elkaar vergeleken.