Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Auto Bild: Michelin is fabrikant van het jaar dankzij hun testresultaten

Auto Bild heeft Michelin uitgeroepen tot ‘zomerbandenfabrikant van het jaar 2019’ dankzij de constante resultaten bij de remtesten van de vijf laatste zomerbandentesten.

Michelin is fabrikant van het jaar dankzij hun testresultaten

Auto Bild heeft Michelin de titel van beste zomerbandenfabrikant toegekend op basis van hun vijf laatste remtests © rezulteo

Michelin heeft in alle omstandigheden de kortste remweg

Auto Bild is altijd in om testen uit te voeren en blikt terug op de laatste zomerbandentesten. Het Duitse blad heeft de resultaten van hun vijf laatste zomerbanden- en alle season bandentests gegroepeerd om te bepalen welke merken de kortste remwegen hebben, ongeacht het wegdek. Dit jaar is het Michelin die de titel van fabrikant van het jaar 2019 in de wacht sleept. SUV’s, sport-, stad- of toerauto’s: de banden van het Franse merk kenmerkten zich tijdens de tests van Auto Bild door prima resultaten. Op de voet gevolgd door de banden van Pirelli en Goodyear die eveneens korte remwegen hebben bij droog of nat weer in de zomer.

Tijdens de all season SUV bandentests 2018 van Auto Bild, had de Michelin CrossClimate SUV de kortste remweg van alle geteste banden op zowel op natte als droge wegen. De SUV-versie van de CrossClimate liet hierbij de Vredestein Quatrac 5 en de Goodyear Vector 4Seasons SUV Gen-2 achter zich.

Tijdens de all season bandentest 2018 voor stadsauto’s, had alleen de Bridgestone Weather Control A005 een kortere remweg op droge en natte wegen dan de Michelin CrossClimate +, die de tweede plaats in beslag nam - vóór de Goodyear Vector 4Seasons Gen-2.

Tijdens de vergelijkende zomerbandentest 2019 voor toerauto’s, is het de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 die als beste uit de bus komt op droge en natte wegen, op enkele centimeters van de Michelin Pilot Sport 4 en de Hankook Ventus S1 evo 3.

Michelin nam niet deel aan de SUV zomerbandentest 2019, aangezien de Pilot Sport 4 SUV band nog niet uitgebracht was op het moment van de test. De Continental PremiumContact 6 en Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 banden behalen dezelfde score na het optellen van de resultaten van de tests op natte en droge wegen en hebben de kortste remweg. Ze worden op de voet gevolgd door de Hankook Ventus Prime 3 K125.

In de laatste - door Auto Bild uitgevoerde test met de beste UHP sportbanden van 2019 - heeft de Pirelli P Zero PZ4 de kortste remweg en eindigt net vóór de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 en de Continental PremiumContact 6.

LEES OOK

De 10 beste sportbanden van 2020 voor de Mercedes-AMG C63 volgens Auto Bild

In deze nieuwe bandentest neemt Auto Bild een uitmuntende sportwagen onder de loep: de Mercedes-AMG C63. Een auto uitgerust met afwijkende bandenmaten op de voor- en achterwielen om het sportieve rijgedrag te accentueren dankzij een veel breder rolvlak.

De Auto Bild zomerbandentest voor 4WD’s en SUV’s van 2020: de beste banden voor de BMW X5

Het Duitse autoblad Auto Bild heeft 10 verschillende banden voor SUV’s en 4WD’s in de maat 255/55 R18 getest en met elkaar vergeleken. Droog wegdek, nat wegdek, grind, zand, aarde... Lees meer over de beste banden voor dit type off-road voertuigen.

De Auto Motor und Sport bandentest 2020: de beste UHP banden voor sportsedans

Het Duitse tijdschrift Auto Motor und Sport heeft 11 zomerbanden in de maat 225/45 R18 onder de BMW 3 serie vergeleken. De gelegenheid om de beste banden aan te wijzen op het gebied van prestaties en rijplezier.

De Auto Zeitung HP bandentest 2020: 20 onderling vergeleken banden onder de BMW 3-serie

Auto Zeitung heeft de prestaties van 20 High Performance zomerbanden in de maat 225/50 R17 voor de BMW 3-Serie en gelijksoortige modellen met elkaar vergeleken. Een test die opnieuw uitgewezen heeft dat er een prijskaartje hangt aan een rijervaring zonder compromis.