Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Auto Express onthult zijn vergelijkende test van SUV-banden voor weggebruik

Het Britse tijdschrift Auto Express heeft een nieuwe test van 8 banden gepubliceerd. Deze banden in de maat 235 50 R18 zijn voornamelijk bestemd voor op weggebruik gerichte SUV’s. Een vergelijkende bandentest om te bekijken welke SUV-band het meest geschikt is voor weggebruik.

Test SUV-band voor weggebruik: AutoExpress heeft SUV-banden vergeleken op natte wegen

Een nieuwe SUV-bandentest voor weggebruik die tevens rekening houdt met het rolgeluid buiten of in het voertuig. © Dennis-Auto Express

De geteste SUV-banden

De acht door Auto Express geteste banden zijn ontworpen om te voldoen aan de prestaties van dit, met een 4x4 vergelijkbare type voertuig. Er werd gekozen voor de maat 235/50 R18. Dit is namelijk de meest verkochte maat binnen het SUV segment:

  • Continental PremiumContact 6
  • Cooper Zeon 4XS Sport
  • Dunlop Sport Maxx RT 2
  • Falken Azenis FK510 SUV
  • Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5
  • Hankook Ventus S1 evo2 SUV
  • Michelin Primacy 4
  • Nokian Powerproof

De banden bonden de strijd met elkaar aan onder diverse SUV modellen: Audi Q3, BMW X3, Volkswagen Tiguan, Mercedes GLA, Volvo XC70. De prestaties van de banden werden uitsluitend bij het rijden op de weg getest op circuits in de Verenigde Staten en in Duitsland.

De geselecteerde banden zijn namelijk bedoeld voor het rijden op verharde wegen en niet geschikt voor off-road gebruik.

Het autoblad heeft zijn klassement gebaseerd op diverse prestatiecriteria: rijden op droge wegen, rijden op natte wegen (scores van A t/m G), de rolweerstand (scores van A t/m G) en de prijs. Het externe rolgeluid en het rolgeluid in de auto worden weergegeven in decibellen, het laagste cijfer komt overeen met de beste prestatie.

SUV-banden test: AutoExpress heeft het rolgeluid in en extern aan de auto gemeten

© Dennis-Auto Express

Na de door het tijdschrift evo uitgevoerde UHP-bandentest, publiceren we nu tevens de resultaten van het andere Brits tijdschrift, Auto Express. Deze betreffen SUV-banden voor weggebruik.

SUV-bandentest: het oordeel over Michelin en Cooper

De Michelin Primacy 4 en Cooper Zeon 4XS Sport delen de zevende plaats van het klassement van Auto Express. Deze banden vertoonden middelmatige prestaties.

De Michelin Primacy 4 band biedt een zeer goede rolweerstand en behaalt hiervoor de 2e plaats binnen het klassement. Voor het rijden op natte wegen eindigt hij echter op de laatste plaats . Door de ietwat hoge prijs komt hij binnen de prijscategorie als slechtste uit de bus.

De Cooper Zeon 4XS Sport band komt niet echt goed uit de verf wat betreft de rolweerstand en het rolgeluid in de auto. Hij eindigt voor deze twee criteria respectievelijk op de 8e en 7e plaats. Hij pakt echter de 1ste plaats binnen de prijscategorie dankzij een schappelijkere prijs dan zijn concurrenten en de 2e plaats voor het rijden in bochten op natte wegen.

Michelin Primacy 4: de nieuwe referentie voor uw veiligheid

SUV-bandentest: het oordeel over de Hankook Ventus S1 evo2 SUV

De Hankook Ventus S1 evo2 SUV band doorstaat met glans de aquaplaning test in rechte lijnen. Daarnaast is het lage rolgeluid in de auto uiteraard ook een pluspunt. Hij biedt veilig rijgedrag op natte wegen maar daarentegen minder goede grip op droge wegen.

SUV-bandentest: het oordeel over de Continental PremiumContact 6

De Continental PremiumContact 6 band maakt brandstofbesparingen mogelijk dankzij een lage rolweerstand. Hij behaalt dan ook de eerste plaats voor dit criterium. Hij is efficiënt bij het rijden op droge wegen maar glijdt bij de tests op natte wegen af naar de bodem van het klassement.

Sport en comfort met de nieuwe Continental PremiumContact 6

SUV-banden test: AutoExpress heeft het rijgedrag getest door met verschillende banden te rijden

© Dennis - Auto Express

SUV-bandentest: het oordeel over Goodyear en Dunlop

Bij het rijden op natte wegen, evenals bij de aquaplaning tests in rechte lijnen of bochten, biedt de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 band uitmuntende prestaties. Hij heeft daarnaast een vrij gering rolgeluid tijdens het rijden. Hij is echter minder prestatievol als het om brandstofbesparingen gaat. Hij staat namelijk op de 7e plaats in het klassement wat betreft de rolweerstand en is tevens vrij prijzig.

De Dunlop Sport Maxx RT 2 SUV band vertoont geen gebreken tijdens de diverse tests maar kreeg toch geen enkele eerste plaats te pakken. De sterke punten zijn het rijden in aquaplaning situaties en het remmen op natte en droge wegen. Bij al deze test behaalt hij de tweede plaats.

Dunlop brengt de SUV versie van zijn Sport Maxx RT 2 band uit

SUV-bandentest: het oordeel over de Falken Azenis FK510

Auto Express beveelt de Falken Azenis FK510 SUV band aan voor zijn uitmuntende resultaten op natte en droge wegen. Naast een uitstekende feeling achter het stuur, behaalt de band de eerste plaats voor het rijgedrag en het remmen op droge wegen. Bij het rijden op natte wegen in rechte lijnen en bochten boekt hij ook goede resultaten: 2e en 3e plaats. Het rolgeluid van de Falken is vrij laag wat hem de 2e plaats in het klassement oplevert. Zijn zwakke punt? De aquaplaning tests waar hij terugvalt naar de zesde plaats.

SUV-bandentest: het oordeel over de Nokian Powerproof

Auto Express roept de Nokian Powerproof uit tot de band met de meest evenwichtige prestaties. Hij pakt de eerste plaats voor het rijden op natte wegen: in rechte lijnen, bochten en bij het remmen. Hij behaalt de derde plaats voor dezelfde criteria op droge wegen. Het rolgeluid is echter storend voor het rijcomfort.

We waren aanwezig bij de presentatie van de nieuwe UHP Nokian Powerproof zomerband

Band

Klassement

Nokian Powerproof

1

Falken Azenis FK510 SUV

2

Dunlop Sport Maxx RT 2 SUV

=3

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5

=3

Continental PremiumContact 6

5

Hankook Ventus S1 evo2 SUV

6

Cooper Zeon 4XS Sport

=7

Michelin Primacy 4

=7

LEES OOK

L’argus onthult de beste winterband van zijn nieuwe test voor 2019

Bij het aanbreken van de winter, zijn het niet de eventuele sneeuwbuien maar de dalende temperaturen, die de bestuurder aansporen om winterbanden te monteren. En om de juiste band te kiezen, gaat er niets boven het bekijken van vergelijkende bandentests! L’argus biedt ons een test aan van de meest verkochte winterbanden op de markt in de maat 205/55 R16 91H. Deze werd uitgevoerd onder een Golf VII. Wat is de beste winterband?

Vergelijkende test 2019 van ACE 2019 voor all season banden voor sedans en space wagons

De website Auto Club Europa (ACE) heeft 8 all season banden in de maat 205/60 R16 vergeleken met een zomer- en een winterband. Het doel? Te weten te komen of all season banden een goed compromis bieden nu de winters steeds milder zijn. De in Finland en te Wenen in Oostenrijk uitgevoerde tests wijzen uit dat je bij de aankoop van all season banden een keuze moet maken uit de gewenste eigenschappen.

Wat zijn de beste winterbanden voor sedans en space wagons? De vergelijkende test van Autobild

Het Duitse blad Autobild heeft zijn eerste grote vergelijkende winterbandentest voor 2019 uitgebracht. Voor de test werden 53 winterbanden geselecteerd in één van de meest verkochte maten: de 225/45 R17, die bestemd is voor compacte en middelgrote auto’s. Van sedans tot space wagons, elk voertuig kan zo de juiste banden kiezen.

Wat zijn de beste winterbanden voor busjes? De vergelijkende test van TCS en ADAC

De Touring Club Suisse en de ADAC hebben overige tests met winterbanden in andere maten uitgevoerd. We waren voornamelijk geïnteresseerd in de test van de bandenmaat: 205/65 R16C 107/105T. De vergelijkende test onthult de beste winterbanden voor kampeerbusjes, bedrijfswagens en bestelbusjes.